Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Peterson (M) om Gullringens idé:

Tomas Peterson (M) tycker att Gullringens idéer är spännande, men har svårt ett särskilt stort ekonomiskt stöd från kommunen.

Peterson (M) om Gullringens idé: "Ekonomiska lösningar är omöjligt"

Gullringens GoIF vill utveckla och renovera Gullemon för tolv miljoner kronor. Föreningen hoppas på ekonomiskt stöd av kommunen – men kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) kan inte lova något. – Att vi skulle bidra med 30 procent är helt uteslutet, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Idrottsföreningen i Gullringen bjöd i går in till pressträff och presenterade planer på en stor förändring av Gullemon. Ett projekt klubben kallar för "Mötesplats Gullemon". I planerna ingår en bollhall, en konstgräsplan för sjumannaspel samt renovering och tillbyggnad av den nuvarande klubblokalen. Kalaset beräknas landa på tolv miljoner kronor. 

Klubben hoppas på stöd av kommunen – men kommunalrådet Tomas Peterson (M) utesluter ett miljonbidrag från kommunen. 

– Det vi har är de här integrationsmedlen, det är pengar som vi kan vara med och stödja med, men då måste det finnas en integrationsvinkel på det. Det behöver inte handla om nyanlända, utan det kan vara minoriteter eller funktionshindrade, säger han.  

Gullringens chanser hade ökat om inte boendet för de ensamkommande hade stängt?

– Det är inte säkert att det behöver vara så, men visst, det kanske hade varit lättare. Men det finns ju boende i Södra Vi och det kanske går att få till på något sätt. 

Frödinge/Brantestads SK beviljades nyligen en halv miljon kronor för byggnationen av nya omklädningsrum, bastu och kiosk. 

– 500 000 ligger inom rimligheten. Vi har avsatt 2,5 miljoner kronor av flyktingpengarna och det är redan flera intresserade och pengarna ska bidra till många. Vi har inga investeringsmedel, även om sådana här föreningsinitiativ är viktiga och intressanta. Det handlar om att skapa mötesplatser och vi har stöttat FBSK med integrationsmedel och pratat om Södra Vi IF:s löparbanor.

Uteslutet med miljonbelopp

Att kommunen skulle stötta projektet med en tredjedel är uteslutet, säger Tomas Peterson (M). Det hade inneburit fyra miljoner kronor.

– Den typen av investeringsbidrag har vi ju stoppat, det är fryst under hela 2018 också. Det gäller samtliga föreningar och fyra miljoner kronor är inte möjligt för oss. Även om vi gärna skulle vilja. 30 procent är uteslutet på ett så stort belopp.

Gullringens GoIF verkar öppet för andra ekonomiska lösningar, exempelvis att kommunen blir borgenär. Hur ser du på det?

– Ekonomiska lösningar är inte möjligt. Vi kan inte gå i borgen för andras skulder. Det som är möjligt är något stöd i integrationens tecken och kanske att vi kan hjälpa till rent praktiskt eller fysiskt i byggnationen, med speciella utrustningar eller liknande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: