Annons:

Sök

Annons:

Derby och toppmöte – Goranci ställs mot gamla klubben:

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci hoppas på mangrann publikuppslutning på kvällens derby mellan Vimmerby och Gullringen.

Derby och toppmöte – Goranci ställs mot gamla klubben: "Tänkt på matchen hela veckan"

Vimmerby IF mot Gullringens GoIF. Kvällens prestigefyllda kommunderby på Arena Ceos är säsongens hetaste möte. 
– Jag är förväntansfull och har tänkt på matchen hela veckan, säger Gullringens spelande tränare Karlo Goranci med ett förflutet i just Vimmerby IF. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Både Vimmerby IF och Gullringens GoIF har inlett division 4-säsongen starkt och gör Tranås FF sällskap i tabelltoppen. 

Nu står säsongens första prestigeladdade derby mellan Vimmerby och Gullringen näst på tur i kalendern. Fredagens kommunderby är sannerligen glödhett med tanke på vilka positioner de har skaffat sig i tabellen.

– Det är en stor match om man tänker på hur det ser ut i serien, men vi är i ett tidigt skede. Om man jämför med förra årets enda derby var Gullringen närmare botten och Vimmerby i mitten. Jag hoppas att folk känner att det är annorlunda eftersom vi båda ligger i toppen och att mycket står på spel, säger Karlo Goranci, spelande tränare i Gullringen. 

Det finns några spelare i dagens Gullringstrupp med ett förflutet i Vimmerby IF. Karlo Goranci var en framträdande spelare i VIF under division 2-tiden och ser fram emot att möta sitt gamla lag inför förhoppningsvis mycket publik. 

– Det har varit mycket snack om Vimmerbymatchen på sistone och derby är stort. Jag hoppas att det kommer mycket publik som gör matchen ännu mer speciell, säger Goranci. 

"Vimmerby tycker att de är storfavoriter"

Gullringen har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och ligger två poäng bakom Vimmerby, som har en match mindre spelad eftersom de inte vet vad som händer med den avbrutna matchen mot Tenhult. 

Hur ser matchplanen ut?

– Vi ska självklart rulla och vårda boll med variation i spelet. Vi vet att Vimmerby är starka i omställningsspelet och har duktiga ytterbackar, det får vi se upp med. Vi har snackat ihop oss och får se om det bär frukt. Vi kommer inte erbjuda Vimmerby ytorna som de vill komma åt, säger Goranci och fortsätter:

– Det finns skillnad på djupledsbollar och långbollar. Vimmerby är ett lag som oftast slår långbollar från backlinjen, trycker upp folk och hoppas på bollvinst.

Enligt det förhandssnack som Karlo Goranci har tagit del av får Vimmerby gälla som favorit.

– Det känns som att Vimmerby tycker att de är storfavoriter och ska vinna lätt. Den känslan får jag från folk så här på förhand. 

Hur ser du på ditt lags chanser?

– Jag går alltid in i en match och tänker att jag vill vinna. Jag ser att vi har goda segerchanser men det kommer såklart bli en tuff kamp. 

Lindblom kan missa derbyt

Mittbacken Ola Lindblom är det enda frågetecknet i Gullringens trupp. 

– Han har skadeproblem, är småkrasslig och ska ska höra av sig i morgon (läs i dag).

Albin Gustafsson är fit for fight efter den smäll han fick mot Tenhult. Jesper Wärnehall är tillbaka efter avstängning och Deart Agushi finns med i truppen. Petter Gustafsson är också tillbaka mellan stolparna. 

Fakta

Gullringens trupp till derbyt mot Vimmerby: Petter Gustafsson, Karlo Goranci, Ola Lindblom, Alexander Swartz, Albin Gustafsson, Sebastian Swartz, Jesper Wärnehall, Ibrahim Doumbia, Maqbul Daudi, Melker Johansson, Ricky Gustafsson, Marcus Oskarsson Johansson, Deart Agushi, Felix Johansson, Herman Lynbech och Billy Inkoom. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: