Annons:

Sök

Annons:

GORANCI OM BESLUTET: ”KÖRT MED ÖPPNA KORT”

Karlo Goranci deppar efter en miss i derbyt mot Vimmerby. Nästa säsong byter han Gullringen mot just VIF. Foto: Ossian Mathiasson

GORANCI OM BESLUTET: ”KÖRT MED ÖPPNA KORT”

Gullringens spelande tränare byter Gullringen mot Vimmerby. I en lång intervju med DV ger han sin syn på den heta övergången och vad som fällde avgörandet.
– I slutändan handlar det inte om att lämna Gullringen, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter en tids svåra grubblerier bestämde sig Gullringens spelande tränare Karlo Goranci för att gå till Vimmerby IF inför nästa år. Där blir han spelande assisterande tränare med särskilt ansvar för klubbens juniorer. Övergången lär ge en hel del reaktioner med tanke på den rivalitet som finns mellan klubbarna – vilket inte minst visades i höstens halvt urspårade derbymatch.

– Jag hoppas alla är besvikna över att man lämnar, men i slutändan handlar det inte om att lämna Gullringen. Jag vill utveckla mina ledarkunskaper och Vimmerby har lagt upp en plan för mig som jag tilltalas av. Det var ett tufft beslut och jag har tänkt på det i en vecka. Jag har kört med öppna kort ända sedan första kontakten för att det inte ska bli en överraskning.

Vad fällde avgörandet?

– Det var ett svårt beslut, men det handlar om tränarbiten. Vimmerby har en plan som de lagt upp för mig som är väldigt lockande. På sikt säger de att de varit imponerade av vårt spel i Gullringen och jag är ung och i rätt ålder. De ser en framtid för mig och de vill satsa på mig och min kompetens med flera utbildningar. När jag väljer att sluta så kanske man tar över som tränare. Nu blir det spelande assisterande tränare och det blir ett samarbete med ”PG” (Patrik Gunnarsson) nu. Jag ska försöka bygga upp de yngre spelarna. Jag är inte 100 procent säker på att det är rätt beslut, men man får gå vart det väger mest.

"Kan få mycket hjälp av David" 

Att VIF gick upp i trean medan Gullringen med minsta möjliga marginal missade kval uppåt har inte haft någon stor betydelse.

– Nej det är inte jätteviktigt för mig, utan jag vill fokusera på tränarutvecklingen. Jag kan få mycket hjälp av David och få utbildningar på vägen. Jag brinner för fotboll överlag och vill vara tränare framöver. I slutändan handlar det om det, säger Goranci och fortsätter:

– Det som är svårt i Gullringen är att de som är närmast A-laget är tolvåringar och Vimmerby har satsat på de kullar som kommer nu i flera år.

"Känns också lite dåligt" 

Goranci betonar att han verkligen trivts på Gullemon.

– Det har varit toppen, det har varit väldigt familjärt och vi har haft väldigt roligt. Vi föll på små marginaler och det är så det är. Det hade inte varit lika svårt om det inte hade varit ett sådant toppenår.

Vad tror du det blir för reaktioner?

– Det har varit mer rivalitet i år nu när det varit derbymatcher och det var hetsigt sista matchen. Kanske att den äldre generationen är fly förbannad, jag kan köpa det, men samtidigt så gav jag 100 procent av mig själv i Gullringen. De kan inte klaga på mitt engagemang. Folk har bytt mellan de här lagen tidigare och det kommer hända igen.

Vad tror du om Vimmerbys chaner i trean?

– Jag var med i Hvetlanda när vi vann fyran klart, jag tycker inte det skiljer så mycket mellan serierna som för sju-åtta år sedan. Steget är inte så stort som tidigare. 

Hur känns det att komma tillbaka till VIF?

– Just nu är känslorna lite konstiga. Det är kul att vara tillbaka, men det känns också lite dåligt gentemot Gullringen, jag kan inte förneka det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: