Annons:

Sök
Chansen till serieseger är minimal – Gullringen lägger fokus på kvalplatsen

Gullringens GoIF ska försöka revanschera sig och sätta stopp för Vimmerby IF i jakten på seriesegern. Foto: Ossian Mathiasson

Chansen till serieseger är minimal – Gullringen lägger fokus på kvalplatsen

Gullringens GoIF har räknat bort seriesegern och lägger fokus på att roffa åt sig kvalplatsen. I kväll väntar seriefinal hemma mot Vimmerby IF. 
– Jag ser mitt lag som favorit inför varje match, säger Gullringstränaren Karlo Goranci. 

Annons:

Gullringen åkte på ett blytungt poängtapp mot Tenhult förra helgen. Nu skiljer sju poäng mellan ettan Vimmerby och tvåan Gullringen och i kväll möts de två topplagen i ett spännande derby. 

– Hade vi vunnit som vi borde ha gjort och som vi förväntas göra mot Tenhult så hade vi varit fem poäng efter, då hade det blivit ett annat möte mot Vimmerby. Serien lever fortfarande men chansen på seriesegern är minimal. Det är fortfarande stort med match mellan ettan mot tvåan och seriens två formstarkaste lag. De har nio segrar och en förlust efter derbyt i våras och vi har nio vinster och ett kryss, säger Karlo Goranci. 

Vimmerby IF vann förra helgens toppmöte mot Tranås FF med 2–1 efter att Joakim Storm avgjort i 90:e minuten. 

– Vimmerby har haft stolpe in i båda matcherna mot Tranås där de har gjort mål när Tranås tryckt på mot slutet. Det är ofta små marginaler som avgör toppmöten och står det lika kan vad som helst hända. I slutändan förtjänar man flyt, säger Goranci. 

Siktar in sig på kvalplatsen

Gullringen har räknat bort seriesegern och lägger fokus på att roffa åt sig kvalplatsen.

– Vi kan fortfarande komma etta även om chansen är minimal, men vi kan även komma trea och missa kval. Nu siktar vi på kvalplatsen och vi vill inte heller att Vimmerby ska fira seriesegern på vår hemmaplan. 

Om det blir kryss eller VIF-seger får Vimmerby fira uppflyttningen på Gullemon.

– Skulle det inträffa får man bara gratulera dem. Vi kommer självklart göra allt vi kan för att inte låta det hända. Vi har haft en vinstrad på nio matcher och nu siktar vi på en vinstrad på sex matcher då vi räknar med att det blir kval. 

Hur ser du på era chanser i kvalplatskampen?

– Vi har sämre målskillnad än både Vimmerby och Tranås. Om vi vinner mot Vimmerby ligger vi sex poäng före Tranås och sätter press på dem inför matchen mot Örserum på söndag. 

"Vår säsong kommer inte avgöras nu"

Goranci håller sitt lag som favorit i kvällens derby. 

– Jag ser mitt lag som favorit inför varje match. Det är konstigt om man går in i en match och tänker att man ska vara underlägsen motståndaren. Jag tycker alltid att vi är nummer ett, sedan handlar det om att prestera ute på planen. Vår säsong kommer inte avgöras nu. På så sätt har ingen av oss press, men det är klart att de vill vinna på vår hemmaplan och vi vill inte låta dem vinna på vår hemmaplan. 

Hur mycket publik tror du kommer?

– Jag har hela tiden sagt 1 000 personer, men nu har jag sänkt förväntningarna. Jag hoppas på att det blir publikrekord för i år, mer än 666 personer i vårens derby. Denna match är bra för lokalfotbollen och det är också bra att lag går upp i seriesystemet. 

Gullringen har alla spelare tillgängliga förutom skadade Daniel Johansson. Jesper Wärnehall och Marcus Oskarsson Johansson är tillbaka i truppen. 

Fakta

Gullringens derbytrupp: Petter Gustafsson, Albin Gustafsson, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Victor Okeji, Melker Johansson, Sebastian Svartz, Jesper Wärnehall, Maqbul Dauda, Karlo Goranci, Ricky Gustafsson, Marcus Oskarsson Johansson, Ibrahim Doumbia, Herman Lynbech, Felix Johansson, Olle Eriksson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: