Annons:

Sök

Annons:

VIF-laget spelar Gothia Cup – så gick det i premiärmatchen

Vimmerby IF:s P15-lag är och spelar Gothia Cup den här veckan. Foto: Privat

VIF-laget spelar Gothia Cup – så gick det i premiärmatchen

Vimmerby IF har ett lag med i årets upplaga av ungdomsturneringen Gothia Cup. Det är Vimmerby IF:s P15-lag som inledde med att spela oavgjort mot ett engelskt lag.
– Gothia Cup har vi haft som mål under många år, säger ledaren Ola Hirte Olsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Pandemin har stoppat den omåttligt populära ungdomsturneringen Gothia Cup både 2020 och 2021. I år deltar cirka 1 600 lag från närmare 60 olika länder. Vimmerby IF:s P15-lag är ett av alla lag som tagit sig till Göteborg. 

VIF gick in i turneringen på måndagen och spelade 1-1 mot det brittiska laget Prep Schools District WH.

– Det blev en rätt hetsig match och om något lag skulle ha vunnit matchen, så var vi nog mer värda det. Vi hade lite farliga chanser, säger VIF-ledaren Ola Hirte Olsson, som också har Jerker Hultkvist, Joakim Ivarsson och Kadrija Husic vid sin sida.

Äventyret i Gothia Cup är det första sedan laget spelade Bullerby Cup som tolvåringar.

– Vi har haft det här som mål under många år. Två av oss i ledarstaben har tidigare varit med som spelare och "Jocke" (Joakim Ivarsson) har till och med vunnit turneringen med Hultsfreds FK. 

Siktar ni så högt nu också?

– Nej, det är otroligt tufft. Boys 15 är nog den svåraste åldersklassen också. Det är över 200 lag i den här ålderskategorin och vi har ingen selektering. Vi har åkt med alla som har velat och som har hängt i, så vi har med oss fler spelare än vi får ta ut till match. Det här är en laggrej och en stor upplevelse.

Stannar kvar oavsett

Utöver engelsmännen ställs Vimmerby mot två svenska lag. På tisdagen möter man Angered och på onsdagsförmiddagen Stångebro United.

– Stångebro är ett akademilag och har säkert höga förväntningar. Vi är här för att ha kul och går det bra är det en bonus. Vi ska göra allt vi kan. 

Första slutspelsmatchen spelas onsdag kväll. Kommer VIF etta eller tvåa i gruppen väntar A-slutspel, annars blir det B-slutspel.

– Vi hoppas på få spela många matcher, men oavsett stannar vi kvar till lördagen och ser finaler på Ullevi. 

Ali Al Omari gjorde lagets mål i 1-1-premiären.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: