Annons:

Sök

Annons:

HFK:s nyckelspelare stängs av i tio dagar – tillbaka till premiären

Diego Nicolas Toribio Urrutia sköt upp Hultsfreds FK i division 4. Nu stängs anfallaren av från 1 april till 10 april, vilket betyder att han är tillbaka till premiären i division 4. Foto: Stefan Härnström

HFK:s nyckelspelare stängs av i tio dagar – tillbaka till premiären

Hultsfreds FK:s anfallsess Diego Nicolas Toribio Urrutia stängs av fram till den 10 april. Det betyder att han kan spela division 4-premiären mot Ekhagens IF i mitten av april. 
– På så sätt är det positivt. Vi hade räknat med att han skulle bli avstängd i en seriematch, säger tränaren Sebasthian Svensson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i Hultsfreds FK:s träningsmatch mot division 4-konkurrenten mot Gullringens GoIF den 11 mars som Diego Nicolas Toribio Urrutia, även kallad Keko, fick rött kort. Nu berättar tränaren Sebathian Svensson om vad som hände. 

– Det som har lyfts är att han delade ut en armbåge på en spelare i Gullringen, vilket ledde till att Gullringsspelaren föll ihop. Det blev tumult där egentligen halva Gullringens lag flög på ”Keko”. ”Keko” fick rött kort och enligt domarna var det för efterspelet då han kastade några ord mot domaren. Jag har fullt förståelse för att han fick rött kort men jag är frågande till varför inte Gullringen fick ett enda gult kort, säger Sebasthian Svensson. 

Stängs av i tre matcher

Smålands fotbollförbunds disciplinnämnd stänger av ”Keko” från 1 april till 10 april. Han missar därmed de tre kommande träningsmatcherna för att sedan vara tillbaka till premiären mot Ekhagen den 15 april. 

– Han är en viktig del av vår trupp. Att han stängs av i tre matcher ger möjligheten för övriga att kliva fram och förhoppningsvis för ”Keko” själv att han har lärt sig av det som hände och kommer tillbaka ännu starkare när serien börjar, säger Svensson. 

Han var ombytt och skulle ha spelat HFK:s efterföljande träningsmatch mot Djursdala SK. 

– Han var med i truppen, men sedan sa domaren att han var avstängd och då tog vi bort honom. Det visade sig vara fel när vi tog kontakt med Smålands Fotbollförbund, säger Svensson. 

Mikael Fransson, domartillsättare i Vimmerby FDK, ger sin syn på den uppkomna situationen. 

– Jag har blivit tillsagd i alla år, får du direkt rött kort så är du per automatik avstängd efterföljande match. När HFK skulle köra igång sin match kom folk fram till mig och jag sa att det är solklart då rött kort ger automatisk avstängning i en match innan domen kommer. Ledare för HFK har i sin tur kontaktat förbundet som säger att han skulle ha fått spela för att det just var en träningsmatch och jag har bett om ursäkt för att det var fel av mig, säger Mikael Fransson. 

Strömbom har ändrat sig

Sebastian Strömbom, mittfältaren som tidigare deklarerat att han lägger av, har ändrat sig och lämnat klartecken för fortsatt spel. 

– Han har tränat till och från under försäsongen och hela tiden sagt att det finns ett sug. Vi hade ett samtal i måndags och då uttryckte han själv att han gärna kör på men att vi ska ha överseende med att han har andra saker på agendan. Han vill vara med och köra, vilket är tacksamt, säger Svensson. 

Vår tidning har utan framgång sökt domarkonsulenten Magnus Appelberg för en kommentar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: