Annons:

Sök

Annons:

Gullringen ska försöka sätta stopp för vinstmaskinen:

Felix Johansson kliver in som vänsterback när Gullringens GoIF ska försöka sätta stopp för Ekhagens fina segersvit i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen ska försöka sätta stopp för vinstmaskinen: "Vill alltid vinna matcher"

Ekhagens IF har inte tappat en enda poäng på sex matcher. Serieledarens segertåg ska Gullringens GoIF försöka sätta stopp för i dag. 
– Det ska bli kul att både se och känna hur pass bra de är, säger Gullringstränaren Patrik Wärnehall. 

Annons:

Gullringens GoIF inledde seriespelet med tre raka segrar och har därefter inkasserat två förluster i följd: 1–5 hemma mot Tranås FF och 0–2 borta mot IK Vista senast. 

– Matchen mot Tranås var ett steg tillbaka innan vi studsade tillbaka mot Vista senast. De var inte bättre än oss utan det var en jämn match, en typisk oavgjord match. Slumpen avgjorde och de gjorde mål på en frispark som gick rakt i mål och en kontring. Det är sånt som händer, säger Patrik Wärnehall.

Ekhagen har bara vunnit hittills

Gullringen ligger för närvarande femma i en haltande tabell. Upp till dagens motståndare Ekhagens IF, serieledaren som har inlett med sex raka segrar och har en match mer spelad än Gullringen, är det nio poäng. 

Det är med andra ord läge för Gullringen att bryta förlusttrenden och haka på i toppen av division 4. 

– Det är en inspirerande uppgift för oss. Vi vet vad vi kan och det gäller att vi går ut med samma inställning och attityd som senast. 

Vad har du fått för bild av Ekhagen?

– Jag tror att de är bättre än förra året och då var de ändå helt okej. De försöker vara ett bollspelande lag och jag minns att det var en målskytt som de saknade förra året. I år har de fått in en målskytt i Adam Öksüz, som har spelat högre upp med andra lag. 

"Vill alltid vinna matcher"

Gullringen är i behov av poäng för att inte Ekhagen ska dra ifrån ytterligare i tabelltoppen. 

– Vi vill alltid vinna matcher och det är så mycket roligare att vinna matcher. Sedan spelar det ingen roll vilket lag man möter. Vi är precis inne i serien och har två uppskjutna matcherna att ta ifatt också. 

Den uppskjutna premiärmatchen mot Aneby SK spelas på Gullemon på Sveriges nationaldag den 6 juni. 

– Det är tätt med matcher nu. 

Gullringen mönstrar samma trupp som senast. Felix Johansson tar platsen som vänsterback och Victor Okeji flyttar upp som vänsterytter. Arbnor Mataj försvinner därmed från förra veckans startelva. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: