Annons:

Sök

Annons:

Osäkert om skyttekungen får spela ödesmatchen:

Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia får kanske inte spela ödesmatchen mot Ölmstads IS. Foto: Simon Henriksson

Osäkert om skyttekungen får spela ödesmatchen: "Inte betett sig korrekt"

Med 15 mål på 21 matcher är Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia HFK:s klart bäste målskytt i division 4. Ändå är det osäkert om han får spela ödesmatchen mot Ölmstads IS på lördag. Det kan vår tidning avslöja i dag.

Annons:

Enligt uppgifter till vår tidning har Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia betett sig högst olämpligt mot tränaren Sebasthian Svensson i samband med matchen mot IK Vista i helgen. 

Han ska ha stängts av internt, men det är något Sebasthian Svensson bara delvis bekräftar.

– Det är inte skrivet i sten att han inte får vara med, men han har inte hållit sig till uppsatta regler och föreskrivna lagar vad gäller beteendet mot lagkamrater. Det är ingen avstängning, men han behöver klargöra för de andra vad vissa beteenden handlar om, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson. 

"Basse" säger att det inte rör sig om en enstaka händelse.

– Egentligen har det varit i runda slängar under hela hösten. Det har varit fram och tillbaka, och man känner inte igen honom. Han tycker nog att det är mitt fel och att sättet vi spelar fotboll på inte passar honom.

Vad blev droppen?

– Det håller vi internt.

Kommer han inte få spela matchen på lördag?

– Det är inte helt klart. Han har inte heller tränat i den mängd som man ska på sistone. Vi ska diskutera igenom det här inför lördag.

Är det ett dilemma med tanke på hans kapacitet och matchens betydelse?

– När han är på rätt humör är han en viktig del av laget, men på slutet har det inte gått att känna igen honom. Det sprider oro och vi behöver reda ut vad det handlar om. 

Flera andra saknas

Ett annat bekymmer för HFK, som ska möta seriens kanske formstarkaste lag i form av Ölmstads IS i ödesmatchen, saknar flera andra tongivande spelare. Alexander Gustafsson är bortrest, Sebastian Strömbom är på jakt och det är frågetecken för Ibrahim Haddar.

– Det är flera tongivande spelare som saknas, så vi behöver diskutera hur vi tar oss an uppgiften. Jag kommer ha fullt förtroende för de som spelar, men det är klart att det är tufft att sakna en hel centrallinje.

För några veckor sedan fanns inte en tanke på att Hultsfred skulle kunna sitta i den här sitsen. Vinner Ölmstad mot HFK, samtidigt som Tenhult besegrar Stensjön, åker HFK rakt ned i division 5 igen.

– För fem, sex veckor sedan kändes det klart och jag vet inte om vi valde att lägga oss ned och dö då. Jag vet att vi har ett bra lag oavsett vad och nu handlar det om att hitta tillbaka till grunderna och glädjen. Det är oturligt att vi har hamnat i den här situationen, men jag och Strömbom har haft dialog om det här länge och jag vet hur stor del av hans liv jakten är. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: