Annons:

Sök

Annons:

KLART: Han lämnar HFK – ”Måste välja vad som är viktigt”

Efter två år som huvudtränare för moderklubben Hultsfreds FK lämnar Sebasthian Svensson sitt uppdrag. Foto: Arkivbild

KLART: Han lämnar HFK – ”Måste välja vad som är viktigt”

Efter två säsonger som huvudtränare för moderklubben Hultsfreds FK tackar Sebasthian Svensson för sig.
– Det här beslutet har vuxit fram under hösten. Någonstans måste jag välja vad som är viktigt, och just nu är det här det bästa för både mig och klubben, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Inför säsongen 2022 tog Sebasthian Svensson över som huvudtränare för Hultsfreds FK. Det blev succé direkt med seger i division 5 och avancemang till division 4.

Säsongen i division 4 såg länge alldeles utmärkt ut för nykomlingen. Med fyra omgångar kvar att spela hade HFK 24 poäng på sin trygga sjundeplats mitt i tabellen och en marginal på hela tio poäng ner till elvan Ölmstad på nedflyttningsplats.

Sedan hände något. HFK förlorade sina fyra sista matcher, samtidigt som alla lag bakom i stort sett gick rent, och när 22 omgångar var spelade låg Hultsfreds FK på något outgrundligt sätt där under nedflyttningsstrecket.

Ingen schism

– Det var många olika saker som gick fel. Vi alla tappade lite av engagemanget, och kanske tog vi för givet att allt var klart. Sedan var inte träningsnärvaron på topp heller, ja det finns många orsaker till det som hände. Kanske var vi, både som lag och förening, inte redo för spel i fyran än. Sedan är det klart att jag som ytterst ansvarig känner mig skyldig.

Sebasthian beskriver den gångna säsongen som väldigt intensiv och att det emellanåt har varit jobbigt mentalt.

– Jag har ett jobb som jag älskar men som samtidigt är ganska påfrestande, så i perioder har jag känt att jag inte har orkat ge 100 procent till fotbollen. När jag gör något vill jag kunna gör det fullt ut, och det har jag inte haft möjlighet till. Någonstans måste jag välja vad som är viktigt, och just nu har jag inte energin för att satsa på fotbollen, och då är det inte rättvist varken mot mig själv eller HFK att jag är kvar.

Finns det någon schism mellan dig och klubben?

– Inte alls. Hultsfreds FK är min moderklubb, klubben som jag håller främst av alla och jag vill alltid dess bästa. Jag kommer stå på Knektavallen i vår och kolla så mycket jag kan, men just nu är vi inte rätt för varandra. Det här beslutet har vuxit fram under hösten.

”Har lite alternativ”

Sebasthian stänger dock inte dörren helt till fotbollen.

– Jag har lite alternativ, men inget som jag känner att jag tänker hoppa på i dagsläget. Jag kommer nog hålla låg profil ett tag, men är så klart öppen för att göra saker. Något huvudansvar är inte aktuellt än på säkert ett par år, men kanske involverad på något annat sätt. Jag har ju en del tankar och idéer. Jag kommer inte släppa fotbollen, men vill inte heller stå där på barrikaderna, säger han.

– Just nu känns det bara skönt, både för mig och för HFK, att jag har fattat beslutet. Då kan klubben jobba vidare och få till något bra. Det är en ny resa som ska inledas nu, och jag känner att det är svårt för mig att leda den.

Sebasthian Svensson meddelade Hultsfreds FK sitt beslut under söndagen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: