Annons:

Sök

Annons:

HFK:s öde i botten avgörs i morgon – nyckelspelaren är inte uttagen

Forwarden Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia spelar inte Hultsfreds FK:s sista seriematch borta mot Ölmstads IS. Foto: Stefan Härnström

HFK:s öde i botten avgörs i morgon – nyckelspelaren är inte uttagen

Hultsfreds FK står inför en ödesmättad sista match i division 4. Det kan sluta med säkrat kontrakt, kval och nedflyttning. Forwarden Diego Nicholas ”Keko” Toribio Urrutia är inte uttagen.
– Han har inte tränat på hela veckan och inte hört av sig, säger tränaren Sebasthian Svensson. 

Annons:

Det var tidigare i veckan som vår tidning rapporterade om att HFK:s bäste målgörare Diego Nicolas ”Keko” Toribio Urrutia hade betett sig olämpligt mot tränaren Sebasthian Svensson i samband med senaste matchen mot IK Vista. 

”Han har inte hållit sig till uppsatta regler och föreskrivna lagar vad gäller beteendet mot lagkamrater. Det är ingen avstängning, men han behöver klargöra för de andra vad vissa beteenden handlar om”, sa HFK-tränaren Sebasthian Svensson i onsdags. 

Det står nu klart att HFK inte tar ut den målfarlige forwarden till lördagens bortamatch mot Ölmstads IS.  

– Han kommer inte vara med. Han har inte tränat den här veckan och inte hört av sig innan någon av träningarna. Då känner jag att de som har tränat ska få chansen. På något sätt handlar det om HFK:s framtid och jag tror på de som är med. Jag har inga problem med att ställa över spelare oavsett vem det rör sig om. Någonstans är det ett egenansvar och i vår förening måste man sätta laget i första hand. I hans fall har han tränat en gång på två veckor och den träningsnivån håller inte för att spela matcher, säger Sebasthian Svensson. 

"Nu pratar vi om en 35-åring"

”Keko” avböjer intervju med Dagens Hultsfred och säger till Vimmerby Tidning: ”Det var mitt beslut att inte spela på lördag. Tränaren har inte pratat med mig eller försökt kontakta mig efter senaste matchen”. 

– Jag förutsätter att man dyker upp på träningen om man inte hör av sig. Där har alla spelare samma regler. Kan man inte träna hör man av sig och hör man inte av sig räknar jag med att man kommer på träningen. Det är inte min uppgift att ringa till varje spelare och fråga om de kommer, så långt har vi kommit i vår verksamhet. Jag kan förstå att de yngre har andra agendor, men nu pratar vi om en 35-åring, säger Svensson. 

”Basse” har inte varit i kontakt med ”Keko” och spelaren är inte avstängd efter förra helgens incident.

– Det är hans aktiva val av att inte komma på träningarna och då är man inte uttagen till matchen. 

Vad var det som hände i samband med matchen mot Vista?

– Han blev frustrerad för att han blev utbytt, men han har efteråt konstaterat att han hade ont och haltade omkring på planen. Vi gjorde valet att byta ut honom för att inte förvärra en skada. Att man blir utbytt kan bero på olika saker. I det här fallet låg vi under med 1–4 och hade inte direkt känn på det, då valde vi att byta ut honom för att spara honom plus att han hade ett gult kort. Kan man inte acceptera den biten, då sätter man inte laget i främsta led. Vi bytte ut både Alexander (Gustafsson) och Gustav (Föghner) i samma situation. Ingen är oumbärlig utan vi vill se till att laget ska fungera så bra som möjligt. Om han tycker att jag bara byter ut offensiva spelare får man kolla på vilka spelare som vi bytte ut i samma situation. 

I dag avgörs HFK:s öde

”Keko” säger till VT att han bara missat tre träningar på hela året och fick en smäll mot låret i matchen mot Vista. ”Jag meddelade det till tränaren, men fick ingen respons. Istället fick jag läsa i media att jag var avstängd”, säger han till VT. 

– Träningen slutade 19.00 och jag fick ett meddelande klockan 20.41. Det är frågan om det är att höra av sig till tränaren en och en halv timme efter träningens slut. Han är inte med i truppen för att han inte har tränat. 

Nyckelspelarna Alexander Gustafsson och Sebastian Strömbom missar också ödesmatchen mot Ölmstad. 

– Vi flyttar upp spelare underifrån. De tränar med oss varje vecka och gör sig verkligen förtjänta av att få den här chansen i en sån här pass viktig match. Vi måste lägga fokus på det vi kan påverka. De som är med ska vara inställda på att göra det bra tillsammans. 

För några omgångar sedan kändes det som att HFK hade säkrat nytt kontrakt. Nu är läget helt annorlunda. 

– Två-tre matcher efter sommaruppehållet kändes det inte som att vi hade mycket att spela för fastän vi hade det. Vi kanske slappnade av lite grann och gjorde några halvdana matcher. Där kan vi som ledare känna viss skuld då det är vår uppgift att hålla spelarna motiverade. Man hade inte en minsta tanke på att vi skulle sitta i den här situationen när vi hade fem-sex lag bakom oss för fyra matcher sedan. 

Förlorar HFK mot Ölmstad samtidigt som Tenhult besegrar Stensjön trillar HFK ned i division 5 igen. 

– Jag förväntar mig att spelarna ska förstå allvaret och vad som kommer krävas av oss. Gör de inte det så kommer de bli varse det i morgon. Nu finns det ingen annan väg att gå än hela vägen in i kaklet. 

"De som har pressen på sig"

Morgondagens match gäller lika mycket för Hultsfred som för Ölmstad. Hultsfred befinner sig på säker mark och ligger en poäng före Ölmstad och två poäng före Tenhult. 

– Det är inte ofta det blir en sån här situation där två lag, som har lika mycket att spela för, möter varandra och kan sätta det andra laget i skiten. På så sätt borde det vara en inspirerande match samtidigt som det kan vara ångestfyllt. Det är de som har pressen på sig då vi har allt annat än en positiv trend. Jag tycker att vi är ett klart bättre fotbollslag än vad de är, men motivation slår klass. Vi måste hitta tillbaka till vårt spel. Klassen har vi, men motivationen har bevisligen brustit. 

Hultsfreds lördag kan sluta med nedflyttning, kval och säkrat division 4-kontrakt. 

– Hur vi än vrider och vänder på det så måste vi gå för att vinna matchen. Då är vi fredade från både kval och nedflyttning. Jag har ingen lust att vara beroende av att Tenhult ska tappa poäng.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: