Annons:

Sök

Annons:

MARDRÖMMEN: HFK RAMLAR UR DIVISION FYRA

Sebasthian Svenssons HFK ramlar ur division fyra.

MARDRÖMMEN: HFK RAMLAR UR DIVISION FYRA

För bara en månad sedan såg Hultsfreds FK ut att kunna säkra ett nytt kontrakt i division fyra utan större problem. Säsongen tog dock en märklig vändning och efter att resultaten gått emot HFK i den sista omgången tvingas laget börja om i division fem.

– Det är väldigt tungt och uppgivet. Som det känns nu vill jag inte ha att göra med fotboll på ett tag, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

Annons:

Hultsfred var piskat att vinna dagens bortamatch mot Ölmslatds IS för att säkra nytt division fyra-kontrakt av egen kraft. Det misslyckades laget med. Istället var det Ölmstad som gick segrande ur striden efter att ha gjort matchens enda mål i den 53:e minuten. Därmed spelar Ölmstad division fyra-fotboll även nästa år.

– Jag ska inte säga att det var orättvist att Ölmstad vann. Däremot kom deras mål på en tillfällighet där vi skulle rensa och deras gubbe stod och kunde raka in bollen i mål. Ölmstad är ett svårspelat lag, tunga och fysiska. Deras hemmaplan är i minsta laget och det passar inte oss, men det är inget vi kan skylle det här på. Vi gjorde ingen dålig match idag, men det räckte inte, säger Sebasthian Svensson.

"Kastade in handduken"

HFK:s hopp stod istället till att Stensjön skulle plocka poäng borta mot Tenhult och att Hultsfred därmed skulle få chansen att kvala sig kvar. Så blev det inte heller. Stensjön ledde med 2-0 efter 17 minuters spel, men Tenhult vände till seger med 3-2. Det matchavgörande målet, som skickade Hultsfred ner i division fem, kom i den 76:e minuten.

– Det känns tomt och tungt. Någonstans så är det ett förstaår i division fyra där man kastade in handduken efter sommaren. Det är ungefär så det känns. Jag tycker att det är synd för föreningen mår bättre än på länge och det finns många lovande spelare som är på väg uppåt. Spelarmässigt anser jag att många i laget är alldeles för bra för att spela i division fem. Hela kommunens fotboll drabbas av det här, vi behöver ha ett lag i division fyra. Förhoppningsvis kan HFK komma tillbaka, men just nu är det bara tungt och känns långt borta.

Inget beslut om framtiden

Sebasthian Svensson fortsätter:

– Jag vet inte om det är mitt fel, alla ledare tillsammans eller spelarnas fel. Det är väl en kombination tänker jag. Medstuds och flyt är något man förtjänar, det är inget man bara har. Min filosofi är att utveckla och de förutsättningarna har vi inte haft i HFK under hösten. Vi har inte fungerat som lag och det är väl kanske där det har brustit. Att lita på andra lag går inte och nu får vi stå vårt kast.

Hur ser du på din egen framtid som tränare i HFK?

– Jag kan varken säga bu eller bä. Jag har fått en förfrågan och ett förslag, men som det känns just nu vill jag inte ha med fotboll att göra alls. Det är tufft även för mig att börja om i division fem och göra samma resa en gång till. Samtidigt är det säkert en resa där man kan ha roligt tillsammans. 

Tabellen går att se HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: