Annons:

Sök

Annons:

Tuna laddade för kval med seger - Gustavsson klar för fortsättning

Anton Carlssons IFK Tuna avslutade division fem med derbyseger mot Södra Vi.

Tuna laddade för kval med seger - Gustavsson klar för fortsättning

IFK Tuna vann derbyt borta mot Södra Vi med 3-1. Bara några timmar innan matchen stod det klart att Lars Gustavsson kommer fortsätta träna Tuna även nästa säsong.

– Jag gillar att vara tränare och jag gillar det här gänget, säger Lars Gustavsson.

Annons:

Södra Vi IF hade inget att spela för och IFK Tuna var redan klart för kvalspel till division fyra. Då vann Tuna derbyt på Ulfveskog med 3-1 efter mål av i tur och ordning Filip Fungmark, Anton Carlsson och Eddie Lundin. SVIF:s tröstmål gjordes av Robin Hammar.

– En skön seger och en ganska stabil match, tycker jag. Vi hade kontroll på det, även om vi bjöd in dem lite i matchen när vi fuskade lite i slutet av första, säger Lars Gustavsson.

"Lite att jobba med"

Tuna gick runt på mycket folk för att förbereda sig på bästa sätt för kommande kvalspel.

– Tanken var att gå runt på mycket folk. Jag ville se lite grejer inför kvalet, helt enkelt att vi gjorde rätt saker. jag kan väl tycka att vi utifrån det har lite att jobba med om vi vill vara med och bråka lite. Vi klarade i alla fall vårt mål att vinna den här matchen.

Hur ser du på kommande kvalspel?

– Vi vet att det kommer vara jättetufft. Division fyra-lagen är spetsigare än vad vi är och de division fem-lag som är kvar nu är också riktigt bra. Gör vi misstag kommer vi att bli straffade så det gäller att minimera antalet misstag.

På lördagen stod det också klart att Lars Gustavsson kommer att fortsätta som tränare i IFK Tuna även 2024.

– Jag gillar att vara tränare och jag gillar det här gänget. Det känns roligt att fortsätta och nöta på och försöka lära oss ännu mer nästa år, säger han.

Division fem-tabellen finns HÄR.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: