Annons:

Sök

Annons:

Gullringen testade fyra nya spelare och vill behålla lånespelaren

Södra Vi IF-spelaren Anton Brorsson är division 4-laget Gullringens GoIF på jakt efter. Foto: Simon Henriksson

Gullringen testade fyra nya spelare och vill behålla lånespelaren

Gullringens GoIF hade fyra lokala spelare på provspel i tisdags. Patrik Wärnehall är intresserad av samtliga – och vill behålla Simon Henriksson, lånet från division 5-laget Djursdala SK. 

Annons:

Gullringens GoIF missade både direktuppflyttning och kval till division 3 och blir kvar i division 4 i ytterligare en säsong. 

Nu passar de på att testa potentiella nyrekryteringar inför nästa säsong. På tisdagskvällens träning testade gulsvart fyra provspelare: Anton Brorsson och Hannes Stefansson från Södra Vi IF, Linus Hemmingsson från Storebro IF och Robert Nilsson från Frödinge/Brantestad SK. 

– De visade framfötterna. Hannes har rätt inställning och attityd till det och ger sig inte. Anton är en duktig fotbollsspelare, det vet vi om sedan tidigare och vi har varit intresserade av honom förr. Jag tror att han skulle passa in väldigt bra hos oss. Linus visar fina tendenser och det märks att han tar till sig när man instruerar honom. Han har god teknik och är smart. Robert fick en genomkörare av Ola (Lindkvist) på målvaktsträningen och det syns att det är en duktig målvakt, säger Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp. 

Hur ser du på era chanser att värva någon eller några av provspelarna?

– Det är svårt att uttala sig om det. Det återstår att se vad som händer framöver och det beror också på vad killarna själva vill göra. Vi har ett fortsatt intresse av dem. 

Finns det fler spelare på er radar?

– Ja, det gör det såklart. 

Vad är det för spelare?

– Du har varit med så länge i gamet, Ossian, så du vet att det är ingen kommentar. Det kommer väl fram så småningom och då tar vi det då, säger Wärnehall och skrattar. 

"Står inte och faller med en spelare"

Simon Henriksson, utlånad från Djursdala SK till Gullringens GoIF i slutet av säsongen, är en spelare som Patrik Wärnehall gärna vill behålla. Han spelade offensiv mittfältare och svarade för två mål på fyra matcher.

– Vi har en bra dialog och känner att vi vet var vi har varandra från båda parter. Vår förhoppning är att han ska kunna vara med oss från början nästa säsong. Vi vet var han står och han vet var vi står. 

Forwarden Marcus Oskarsson Johansson har lämnat Gullringen för rollen som spelande tränare i division 6-laget Horn/Hycklinge IF. 

– Vill han göra det så är det inga problem för oss. Vi står inte och faller med en spelare utan det blir andra spelare som får komma in och visa att de också kan. Självklart vill få in någon mer framåt och han måste ersättas på något sätt. Det återstår att se vad som händer framöver. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: