Annons:

Sök

Annons:

Division 5-klubbarna oense om övergångssumman:

Division 5-klubbarna Hultsfreds FK och IFK Tuna träffades för första gången på onsdagskvällen och är oense om övergångssumman för Alexander Gustafsson, försvarsspelaren som vill gå från Hultsfred till Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Division 5-klubbarna oense om övergångssumman: "Inte riktigt på samma nivå"

Alexander Gustafsson är på glid från Hultsfreds FK till IFK Tuna. Nu ska klubbarna komma överens, men de har olika uppfattningar om det ekonomiska värdet på affären.
– Det gick väl så där. Vi var väl inte riktigt på samma nivå, säger Janne Olsson i HFK:s sportgrupp.

Annons:

Alexander Gustafsson, tongivande försvarare i Hultsfreds FK, vill lämna HFK för spel i IFK Tuna till årets säsong. I och med att frimånaden är över måste de berörda klubbarna komma överens för att övergången ska bli verklighet. 

På onsdagskvällen satte sig klubbarna ner för att diskutera frågan.

Klubbarna lyckades inte enas om en lösning. 

– Det gick väl så där och vi var väl inte riktigt på samma nivå. Vi har sagt att vi ska återkomma till varandra efter helgen och fram till dess får var en och en fundera på sitt håll. Vi var inte riktigt överens, säger Janne Olsson i HFK:s sportgrupp. 

Vad är det ni inte kommer överens om?

– Det handlar om att vi vill ha ersättning. De tycker att det är lite för mycket pengar och vi tycker naturligtvis inte det. Vi får fundera på varsitt håll och har sagt att vi ska ta det efter helgen igen. Jag tror att vi kommer lösa det när vi får höras av igen, säger Janne Olsson. 

Står ni långt ifrån varandra i diskussionerna?

– Nja, det tycker jag nog inte. Jag tror att vi kommer överens om en lösning. Att det blir så här är olyckligt från alla håll.    

Spelaren i fråga kan inte göra så mycket, hur ser du på den uppkomna situationen? 

– Det är klart att det blir lite fel, jag förstår både honom och jag har även förståelse för Tuna. Men någonstans måste vi sätta ned foten och vi har en frimånad att ta hänsyn till och den måste vi ta på allvar. Vi tappade många spelare under frimånaden och när det sedan kommer tre juniorer som vill gå till Vimmerby IF och en spelare som vill gå till Tuna får vi inte ihop lag. Jag vet inte hur föreningarna ska kunna förhålla sig till att det försvinner många spelare i januari. Vi har sponsorer som hjälper och stöttar oss och har vi inget A-lag vill de inte vara med. 

IFK TUNA

Mats Jonsson och Hampus Nilsson var IFK Tunas representanter på mötet i Hultsfred. Nu ger Mats Jonsson sin bild av diskussionen med Hultsfreds FK. 

– Vad ska man säga? De (Hultsfreds FK) har det lite svårt, men det hjälper inte med en massa pengar. Jag tycker inte att man ska blanda in pengar på division 5-nivå. Struntsummor går det väl att ha, men inte stora pengar. Jag tror att vi kommer lösa det och det kommer ge sig med tiden, men det kommer ta ett tag. Det var lugnt och fint när vi träffades – inga hetsiga samtal och inga elaka ord. Vi sa där så lugnt och pratade allihopa, säger Mats Jonsson. 

Hur långt ifrån står ni varandra i diskussionerna?

– Det är väl inte jättenära just nu, men vi kommer lösa det med tiden. Han (Alexander Gustafsson) har varit tydlig med att han kommer lägga av om han inte får gå till Tuna. Det jag försöker förklara för Hultsfred är att inte stänga några dörrar. De kan stänga många dörrar om de stoppar denna övergång. 

Är ni villiga att betala något för att värva Alexander Gustafsson med tanke på att det sker efter frimånaden?

– En liten summa, men inte stor. I Tuna ska man spela för att man tycker att det är roligt och man ska vilja spela här. Om någon vill lämna oss släpper vi spelaren. Man ska inte ha spelare i klubben som inte vill spela i klubben, det vinner ingen på.

Vad händer nu?

– Vi kommer höras av på något vis, men jag vet inte hur eller när.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: