Annons:

Sök

Annons:

Ingen överenskommelse efter en månad av diskussioner:

Efter nästan en månad av diskussioner och förhandlingar står Hultsfreds FK och IFK Tuna alltjämt en bit ifrån varandra vad gäller övergångssumman för Alexander Gustafsson, som vill lämna HFK för spel i Tuna. Foto: Bildbyrån

Ingen överenskommelse efter en månad av diskussioner: "Ger inte det de vill ha"

En månad har snart gått sedan Alexander Gustafsson önskade sig en övergång från Hultsfreds FK till IFK Tuna. Klubbarna har efter en månad med flera samtal inte kommit överens. 

Annons:

Vår tidning rapporterade den 23 januari om att Alexander Gustafsson vill lämna Hultsfreds FK till förmån för IFK Tuna och att division 5-klubbarna ska sätta sig ner och komma fram till en lösning. 

Nu har det snart gått en månad sedan klubbarna hade kontakt för första gången. Så sent som i lördags talades Janne Olsson i Hultsfreds FK och Mats Jonsson i IFK Tuna vid. 

Förhandlingar pågår och klubbarna står alltjämt en bit ifrån varandra. 

– Det löste sig inte. Jag hade ytterligare ett bud till Mats (Jonsson) som jag har sänkt lite grann, men han var inte med på det heller. Det är status quo just nu. Jag sa till honom att det här är vad som gäller nu. Nu ligger bollen hos dem och de får återkomma om de är intresserade. Nu tycker jag att vi har bjudit till så pass mycket att vi inte kan gå lägre, säger Janne Olsson i HFK:s sportgrupp. 

"Inte så långt emellan"

Mats Jonsson berättar att de kommer varandra närmare för varje samtal. 

– Jag tycker att deras utgångsbud var rätt orimligt. Nu är det inte så långt emellan och avståndet krymper hela tiden, säger Mats Jonsson.  

Vad tänker du kring budet som du fick av HFK i lördags?

– Jag kommer inte ge det de vill ha. De kommer få sänka mer och jag får väl komma med ett motbud som de får ta ställning till. Det jag tycker är intressant är vad Alexander (Gustafsson) och Hultsfred kom överens om under frimånaden, att Alexander ska ha fått godkännande av HFK att fatta sitt beslut efter frimånaden då han hade mycket annat att stå i under den perioden. Det tycker inte Hultsfred är så intressant, säger Mats Jonsson. 

Tror du att ni kommer komma överens?

– Det kommer vi nog lösa sig någon gång. Jag hoppas det för Alexanders skull. Det är inte så långt emellan nu, inte om vi jämför med vad det var i början. Nu finns det hopp om det kan jag tycka, säger Mats Jonsson. 

"Tvungna att få ihop ett lag

Janne Olsson berättar att klubbarna inte har samma uppfattning om saker och ting. . 

– Han (Mats) har sina skäl och jag har mina skäl. Han tycker att vi gör fel som tar betalt. Som jag har sagt tidigare är vi tvungna att få ihop ett lag. 15 december hade gått förbi och då kan vi inte släppa fyra-fem spelare till. Vi försöker plocka in fler spelare och då kan det bli aktuellt med reseersättning, kläder och skor. Någonstans får både spelare och föreningar lära sig att frimånaden är till för att följas, säger Olsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: