Annons:

Sök

Annons:

KLUBBARNA ÖVERENS EFTER UTDRAGNA FÖRHANDLINGAR

Efter många om och men står det nu klart att Alexander Gustafsson lämnar Hultsfreds FK till förmån för konkurrenten IFK Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

KLUBBARNA ÖVERENS EFTER UTDRAGNA FÖRHANDLINGAR

Efter en månad av diskussioner och förhandlingar har Hultsfreds FK godkänt IFK Tunas slutgiltiga bud. Alexander Gustafssons övergång från Hultsfreds FK till IFK Tuna är därmed klar. 
– Vi löste det här i kväll och är överens nu, säger Mats Jonsson i IFK Tuna.

Annons:

Vår tidning rapporterade den 23 januari om att Alexander Gustafsson vill lämna Hultsfreds FK till förmån för IFK Tuna och att division 5-klubbarna ska sätta sig ner och komma fram till en lösning.

Nu har det gått en månad sedan klubbarna hade kontakt för första gången. Förra tisdagen kom IFK Tuna med sitt slutbud och nu har Hultsfreds FK godkänt summan som ingen av parterna vill prata om. 

– Janne (Olsson) ringde mig här i kväll och tog det bud jag kom med i tisdags. Vi har pratat med varandra som vuxna människor och det har inte varit något tjafs, säger Mats Jonsson i IFK Tuna. 

Hur känns det att ni har kommit överens?

– Jag är jätteglad för Alexanders skull. Han är en sån jäkla bra kille, det är den stora glädjen att han får börja spela fotboll igen. Han kommer tillföra mycket i vårt lag. Han är en lugn och fin kille och ger oss en bra balans i och med att vi har ett rätt hetsigt lag. 

Hur har förhandlingarna med HFK varit?

– Vi har hållit en god ton, men vi har sett på saken på helt olika sätt och så är det väl ibland. 

Vad handlar det om i pengar?

– Jag säger inte det. De fick sänka mycket och jag fick höja lite grann. Det som var från början var helt orimligt. Det är ändå lite för mycket för att vara division 5. 

Tuna kommer registrera honom och Alexander Gustafsson debuterar för sitt nya lag i morgondagens träningsmatch mot Gullringen. 

"Vill inte gå ut och prata pengar"

Janne Olsson berättar att klubben har godkänt Tunas slutbud.

– Det känns väl alltid bra när man får ett avslut på saker och ting. Det är som jag har sagt tidigare, man vill inte vara i de här situationerna men vi har varit mer eller mindre tvungna att få ihop det. Det känns bra att man kan lösa det till sist. Det har varit bra samtal mellan mig och Mats och inga hårda ord, säger Janne Olsson. 

Vad rör det sig om i pengar? 

– Jag vill inte gå ut och prata pengar, det får stanna mellan Tuna och oss. Det är så många där ute som har en massa åsikter sen i så fall. Man hugger väl till i början, sedan får man se var man landar. Det första budet begriper både han och jag att det inte var aktuellt i slutändan.

Är ni nöjda med uppgörelsen?

– Vi hade velat ha lite till, men vi får landa i grejen. Jag tycker att de har varit förstående med att vi kanske måste få tag i spelare som bor sju mil härifrån och ordna med bil och resekostnader.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: