Stabil VIF-seger i säsongens sista match – slutar trea i tabellen

Frida Pöder inledde målskyttet i VIF:s seger mot Svärtinge. Foto: Arkivbild

Vimmerby IF avslutade säsongen 2024 med en stabil seger på hemmaplan. Svärtinge SK stod för motståndet och VIF vann matchen med 5-1. VIF har varit med i toppstriden sedan starten av säsongen, men slutar trea i tabellen efter Skultorps IF och Ulricehamns IFK.

Möjligheten för VIF att vinna division 2 och därmed avancera upp till division 1 fanns kvar, men var inte speciellt stor inför den avslutande omgången. VIF behövde vinna sin match, samtidigt som både Skultorps IF och Ulricehamns IFK var tvungna att tappa poäng i sina respektive matcher. VIF fick inte med sig resultaten från de andra matcherna, men vann rättvist i hemmamatchen mot Svärtinge.

Det var en inledning på matchen som inte innehöll särskilt farliga målchanser. De få chanser som skapades inledningsvis var det dock VIF som stod för. VIF ägde även mycket boll och visade att man är det klart bättre laget.

Välförtjänt ledningsmål

Matchens första mål kom i matchminut 25 och det var hemmalaget som gjorde det. VIF var inne i en bra period och lyckades få in en boll i samband med en hörna. Frida Pöder nätade och gav därmed sitt VIF en välförtjänt ledning i den första halvleken.

Därefter var det fortsatt VIF som ägde spelet. Man tryckte på och skapade flera goda chanser att göra ytterligare mål. Det dröjde inte heller speciellt länge innan VIF hade utökat ledningen. Redan i matchminut 33 satte Stina Kägu Bragsjö dit 2-0-målet. Ett elegant avslut i krysset, helt otagbart för motståndarmålvakten.

2-0-ledningen som, VIF skaffat sig kom sedan att stå sig fram till halvtidsvilan.

Målrik andra halvlek

VIF fortsatte på den inslagna vägen redan från starten i den andra halvleken. 2-0-ledningen utökades till 3-0 efter att bara ett par minuter av den andra halvleken var spelade. Julia Rosin slog till med kanonavslut när hon satte lagets tredje mål för dagen.

Svärtinge svarade och reducerade till 3-1 snabbt. 3-1-målet kom i matchminut 55, i samband med en frispark från långt håll.

Bortalaget fick dock se VIF svara ännu snabbare. Bara två minuter dröjde det innan VIF satte 4-1. Tessa Svensson var sist på bollen och nätade efter att Sarah Falkevall spelat in bollen från sin vänsterkant. Falkevall blev också målskytt när hon strax därefter satte dit lagets femte mål från nära håll.

Falkevalls 5-1-mål blev också matchens sista. VIF avslutade däremed seriespelet med en stabil trepoängare och slutar på en tredjeplats i division 2.