Annons:

Sök

Annons:

Beslut kan slå hårt mot Bullerby Cup - ”Det finns en oro”

Från och med 2017 kommer det att bli förbjudet att utse serie- och cupvinnare för barn under 13 år. Ett beslut som kan slå stenhårt mot Vimmerby IF:s flaggskepp Bullerby Cup. – Jag tycker nog att beslutet är lite överdrivet. Det är klart att det finns en oro från vår sida, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

På fredagen höll Svenska Fotbollsförbundet ett representantskapsmöte. Där klubbades bland annat ett förslag igenom som kan få stor inverkan på Bullerby Cup, som årligen lockar runt 200 ungdomslag till Vimmerby. Beslutet innebär att man från och med 2017 inte ska få utse några serie- eller cupvinnare för lag med spelare under 13 år.

”Kan vara negativt”

Leif Carlsson visste inte att förslaget hade klubbats igenom när Dagens Vimmerby fick tag i honom på lördagsförmiddagen.

– Jag visste att det skulle tas upp på mötet och vi har diskuterat frågan. Det här kan vara negativt för Bullerby Cup, säger Leif Carlsson.

SvFF:s ordförande, Karl-Erik Nilsson, säger så här till Svenska Dagbladet:

– Det är väl allmänt känt att det finns en tävlingshets bland barnidrotten och den bör man minimera. Det har varit en ganska lång debatt om barns idrott och där har vi fastnat för att följa vårt etiska dokument

Inget stort problem

Leif Carlsson:

– Jag tycker nog att det är lite överdrivet att ta beslutet rakt över. Visst förekommer det tävlingshets, men vi upplever inte detta som något stort problem under Bullerby Cup.

Är det här ett beslut som kan slå mot Bullerby Cup?

– Naturligtvis är det så. Slår det riktigt hårt kan det till och med vara avgörande för oss. Samtidigt tror jag väl inte att förbundet vill slå undan benen för klubbarna.

Är du orolig?

– Jag har inte hela bilden klar för mig just nu och det är inte så att jag är väldigt orolig. Men visst känner jag en viss oro, säger Leif Carlsson.

Kommer söka dispens

Från förbundshåll öppnar man dock upp för dispensansökningar gällande cupspel. Hur detta skulle se ut finns det däremot inget reglemente för än.

– Utan att vi har tagit något beslut om det så känner jag spontant att vi måste söka dispens. Hos oss är alla garanterade matcher alla dagar, oavsett resultat. Det är inte som i till exempel Gothia Cup, där man kan förlora matcher under de första dagarna och sedan har man spelat klart.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: