Annons:

Sök

Annons:

VIF HAR ÄNDRAT SIG – SÖKER INTE DISPENS FÖR CUPEN

Ett av Vimmerbys lag jublar över en seger i Bullerby Cup. Nästa år försvinner tävlingsmomentet i cupen. Foto: Simon Henriksson

VIF HAR ÄNDRAT SIG – SÖKER INTE DISPENS FÖR CUPEN

Från och med 2017 kommer det att bli förbjudet att utse serie- och cupvinnare för barn under 13 år. Ledningen för Vimmerby IF:s flaggskepp Bullerby Cup har ändrat sig – och kommer inte att söka dispens. – Jag tror inte att det påverkar negativt, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

Redan i november förra året skrev Dagens Vimmerby om Svenska Fotbollförbundets beslut. Ett beslut som innebär att det från och med 2017 blir förbjudet att utse serie- och cupvinnare för barn under 13 år. Då reagerade Leif Carlsson starkt mot beslutet och sade bland annat: 

– Jag tycker nog att beslutet är lite överdrivet. Det är klart att det finns en oro från vår sida. Utan att vi har tagit något beslut om det så känner jag spontant att vi måste söka dispens. 

Nu har han ändrat sig. VIF kommer inte söka dispens för Bullerby Cup. 

– Vi kommer att följa de regler som finns och hoppas på en minst lika lyckad cup, säger cupgeneralen Leif Carlsson till DV. 

Följer beslutet

Han är inte rädd för att matcher som i praktiken inte betyder något kommer påverka cupen negativt. 

– Jag tror inte det. Risken att tävlingsnerven ska minska finns, men det tror inte vi. När det väl är match vill man vinna den matchen. Den nerven kommer fortfarande att finnas kvar, men vi kommer ju inte kora en slutsegrare. 

Cupgeneralen tror inte att barnen kommer att bry sig särskilt hårt. 

– För ungarnas del ska det inte ha någon större betydelse. Det är inte bara fotbollen som är viktig, utan det är helheten: boende, umgås med kompisar, träffa nya kompisar och ha roligt. Det är helheten som är viktigt. 

Så ni tänker inte söka dispens?

– Nej. Vi kör en cup på samma sätt som i dag, men vi kommer inte presentera tabeller eller resultat och inte ha något finalspel och inte kora några segrare. Vi kommer att följa beslutet, men ändå genomföra en cup. 

Är du inte orolig för att tävlingsmomentet ska försvinna helt?

– Jag har ändrat mig där. Fotboll är en tävling, men man kommer ju vilja vinna nu också. Jag tror inte att det blir någon skillnad. Vi är inte färdiga med vår diskussion, men vi tror att vårt upplägg kommer fungera. 

"Ingen större skillnad"

I år slog Bullerby Cup rekord med flest antal lag i cupens 40-åriga historia. Att det ska bli färre lag på grund av de nya reglerna, tror inte Leif Carlsson. 

– Vi kan ju inte veta, men det tror vi inte. Alla kommer att garanteras ett visst antal matcher och spela varje dag, precis som förut. Jag tror inte att det kommer bli någon större skillnad. 

IFÖ Bromölla, Kalmar FF och BK Derby. Det är de sista slutsegrarna i Bullerby Cup någonsin. 

Fråga

Vad tycker du om SvFF:s beslut?

Rätt! Barn ska inte spela fotboll för att vinna.
Jag är kluven.
Fel! Det här förstör bara för barn.
Rösta Se resultat

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: