Annons:

Sök

Annons:

Förhoppning om att kunna genomföra Bullerby Cup:

Det är osäkert om Bullerby Cup kan genomföras i sommar men Vimmerby IF planerar efter att den ska spelas. Foto: Simon Henriksson

Förhoppning om att kunna genomföra Bullerby Cup: "Ligger inte i våra händer"

Vimmerby IF:s förhoppning är att Bullerby Cup ska arrangeras som vanligt. Om det blir verklighet är dock oklart på grund av coronavirusets spridning. 
– Precis som i många andra sammanhang så avvaktar vi myndigheternas beslut och rekommendationer, säger cupgeneralen Leif Carlsson. 

Annons:

Den stora ungdomsturneringen i fotboll, Bullerby Cup, kan komma att ställas in i sommar på grund av coronakrisen. 

På onsdagskvällen höll ledningsgruppen i Bullerby Cup ett möte för att diskutera cupens framtid. 

– Vi tog inga nya beslut. Det som gällde före mötet gäller fortfarande, att vi jobbar och planerar efter att cupen ska genomföras men precis som i många andra sammanhang så avvaktar vi myndigheternas beslut och rekommendationer, säger Leif Carlsson. 

"Ligger inte i våra händer"

Intresset för årets upplaga av Bullerby Cup, den 44:e i ordningen, är uppe på rekordnivåer med 208 anmälda lag. Som mest har den populära cupen i Vimmerby dragit en bit över 200 lag. 

Nu är det som sagt osäkert om fotbollsturneringen går att genomföra i månadsskiftet juli-augusti. 

– Vi följer utvecklingen, det är det enda vi kan göra i det här läget. Vi har inte kommit till beslutet att vi ska ställa, inte alls. Vi planerar efter att arrangera Bullerby Cup och det är information som vi har kommunicerat till lagen som har anmält sig. Det är vad vi jobbar vi efter och förhoppningen är att vi ska fixa det men det ligger inte i våra händer. Vi följer rådande riktlinjer och rekommendationer samt besluten som tas, säger Leif Carlsson. 

Hur länge kan ni vänta innan ett beslut kommer? 

– Vi har inte slagit fast ett visst datum men vi inser också att vi inte kan vänta för länge med att ta beslut. Vi vill inte heller vara för snabba för saker och ting kan ändras. Just nu ser det väl inte ut som att vi ska kunna göra det men vi är ändå ganska hoppfulla. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: