Annons:

Sök

Annons:

HISTORISK KVÄLL FÖR VIMMERBY IF – BYTER ORDFÖRANDE

Budo Ericsson, till höger, har varit ordförande för Vimmerby IF sedan 1994. På kvällens årsmöte lämnade han över klubban till Stefan Bragsjö.

HISTORISK KVÄLL FÖR VIMMERBY IF – BYTER ORDFÖRANDE

Budo Ericsson har suttit som ordförande i Vimmerby IF sedan 1994. Nu är den epoken slut. På kvällens årsmöte valdes Stefan Bragsjö till ny ordförande i föreningen.
– Det kändes ganska naturligt. När jag ställde upp och blev ordförande var det för att ingen annan ville bli det, säger Budo Ericsson, som dock kommer att sitta kvar i styrelsen.

Annons:

I kväll höll Vimmerby IF sitt 99:e årsmöte. Den största, eller snarare enda, överraskningen kom när det var dags för val av ordförande. Budo Ericsson, som har suttit på posten sedan 1994, klev av och ersätts av en annan VIF-profil, nämligen Stefan Bragsjö.

Varför slutar du nu?

– Det kändes ganska naturligt, dels eftersom vi vill ha in nytt fräscht blod. Jag tycker att det känns bra och det har aldrig varit någon prestige för mig att vara ordförande. När jag ställde upp som ordförande var det för att ingen annan ville bli det, säger Budo Ericsson.

”All vaken tid är Vimmerby IF”

Budo Ericsson valdes istället in som ledamot i styrelsen och lär högst troligt få en roll som kassör framöver. Detta då Bo Norbro, som har varit kassör de senaste åren, inte ställde upp för omval. Inte heller Mikael Larsson eller Nicklas Einarsson ställde upp för omval.

– Vi ska konstituera oss i styrelsen, men jag förmodar att jag kommer att kliva in i en roll som kassör, säger Budo Ericsson.

– Det jag kan säga är att jag finns tillgänglig för alla uppdrag i föreningen och att jag kan lägga hur mycket tid som helst. Jag har fortfarande energin och all vaken tid är Vimmerby IF.

Avgående ordföranden hyllades

Ny i styrelsen är Marcus Alsér, som valdes in som ledamot. Dessutom lämnar Urban Kennmark sin roll som suppleant och kliver upp som ordinarie ledamot.

– Det blir ”Bragge” (Stefan Bragsjö) och Alsér (Marcus) som kommer att ha det övergripande ansvaret. Tanken är att Marcus Alsér ska ta rollen som ordförande framöver, säger Budo Ericsson.

Nya ordföranden Stefan Bragsjö passade på att räcka över blommor och hyllade Budo Ericsson.

– Jag klev upp på Vimarvallen som 15-åring och redan då fanns han där. Jag vet inte hur många gånger jag har ringt till honom under de här 33 åren. Varje gång det blir strul eller som man känner oro är det Budo man ringer. Hade det inte varit för dig hade jag inte vågat kliva på det här.

”Känns hedrande”

Stefan Bragsjö säger så här om att nu kliva in som ordförande i Vimmerby IF:

– Från början har jag inte tänkt så mycket på den här dagen. Beslutet har mognat fram tillsammans med Budo. Men nu när jag står här blev det lite klumpfyllt i halsen, magen och hjärtat. För mig känns det hedrande, ansvarsfullt och roligt.

VIF firar 100 år under 2019 och föreningen kommer att fortsätta styras på ett liknande sätt som tidigare.

– Vi har haft förmånen att ha en rätt bra kontinuitet på styrelsen och det kommer inte att bli några tvära kast. Det jag kan säga är att det är A och O för oss att säkra in Bullerby Cup, det är otroligt viktigt, säger Stefan Bragsjö.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: