Annons:

Sök

Annons:

  • VIF-duon kan vinna fint pris – för integrationsarbetet

    Stefan Bragsjö kan, tillsammans med Budo Ericsson (nästa bild), vinna ett finfint pris. Foto: Arkivbild

  • VIF-duon kan vinna fint pris – för integrationsarbetet

VIF-duon kan vinna fint pris – för integrationsarbetet

Vimmerby IF:s Budo Ericsson och Stefan Bragsjö kan vinna ett fint pris. Duon är nominerad till Sverige Uniteds stipendier Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden.

Annons:

Stiftelsen Sverige United delar för fjärde året i rad ut stipendierna till några av fotbollens eldsjälar som på olika sätt bidrar i arbetet med integration och inkludering genom fotbollen.

"Genom våra stipendier vill vi stötta och uppmärksamma de eldsjälar som med hjälp av fotbollen skapar tillhörighet, sammanhang, kamratskap och trygghet och därigenom bidrar till inkludering av människor med olika bakgrund. Vår förhoppning är att deras gärningar ska inspirera andra att engagera sig och göra främlingar till lagkamrater", skriver Sverige United. 

I priskommittén ingår bland annat förre MFF-spelaren Ivo Pekalski, Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá forca-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim.

Totalt är elva kandidater nominerade till priset och bland dem finns VIF-duon Budo Ericsson och Stefan Bragsjö.

Så här lyder motiveringen:

"Hundraårs-jubilerande Vimmerby IF har varit något av pionjärer inom integration. Redan under tidigt 1990-tal började Budo aktivt arbeta med integration av invandrare. Detta arbete förstärktes när Stefan kom in i föreningens arbete för cirka 20 år sedan. De båda har under lång tid oförtrutet verkat för integration och inkludering av såväl invandrare som funktionsnedsatta genom fotbollen, dels som parhästar i styrelsen men lika mycket på och vid sidan av planen.

Redan under Balkan-krigen gjordes stora insatser för att stötta unga killar och tjejer på flykt. Samma sak gällde när det några år senare började dyka upp afghanska killar utan föräldrar. Uppgifterna varierade från att vara extrapappa, hjälpa till med kläder, sommarjobb och på julafton blev det extra stolar runt bordet.
Insatserna har fortsatt genom åren och den så kallade Vimmerbymodellen, som kännetecknas av öppna armar till andra kulturer, har fått stor spridning.

Nu sker en satsning på tjejer från skilda kulturer där tillkomsten av Asllani Court, som invigdes 2018, spelar en viktig roll. Här bjuds tjejer in till öppna träningar och deltar på föreningens egen eftermiddagsverksamhet". 

Stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden är på 50 000, 30 000 respektive 20 000 kronor. Vilka som tar hem stipendierna avgörs vid en gala i februari nästa år.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: