Annons:

Sök

Annons:

  • FINT INTEGRATIONSPRIS TILL VIF-DUON

    Stefan Bragsjö och Budo Ericsson (andra bilden) tilldelas Sverige Uniteds pris Silverhanden.

  • FINT INTEGRATIONSPRIS TILL VIF-DUON

FINT INTEGRATIONSPRIS TILL VIF-DUON

Vimmerby IF:s Budo Ericsson och Stefan Bragsjö tilldelas ett fint pris. Duon får Sverige Uniteds stipendium Silverhanden 2020 för sina insatser för inkludering och mångfald.

Annons:

Sverige United skriver att "Budo och Stefan har under lång tid verkat för integration och inkludering, dels som parhästar i styrelsen men lika mycket på och vid sidan av planen. Den så kallade Vimmerbymodellen, som kännetecknas av öppna armar till andra kulturer, har fått stor spridning.

Det här var fjärde året i rad som stiftelsen Sverige United delade ut stipendier till olika eldsjälar som på olika sätt bidrar i arbetet med integration och inkludering genom fotbollen. 

Galan hölls i Stockholm på torsdagen och prissumman på 30 000 kronor delades ut av Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Stark övertygelse

I priskommittén ingick landslagsmålvakten Zecira Mušovic, förre MFF-spelaren Ivo Pekalski, fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson, Futebol dá força-grundaren Cecilia Safaee och elitdomaren Mohammed Al-Hakim.

Kommitténs motivering var följande: 

”För den som drivs av ett starkt socialt patos, mycket energi och vill bidra till en trygg morgondag är chansen stor att man viger sitt liv åt samhällsengagemang och föreningsliv. Har man dessutom en övertygelse att en fotbollsförening kan göra så mycket mer än att lära ut fotboll så kan det utvecklas till ett socialt ansvarstagande som stöttar en hel bygd. För årets Silverhanden-stipendiater handlar integration om att få med de som står utanför samhället, undanröja trösklar och ha öppna armar till andra kulturer. Genom att bygga nätverk blir deras arbete långsiktigt hållbart. I en förening som prisats för sina insatser är det nu dags att hylla personerna, två pionjärerinom integration som lever enligt sin egen devis: Föreningslivet bygger Sverige.”

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: