Annons:

Sök

Annons:

BRAGSJÖ: ”INGET MISSNÖJE MOT ZIVIC I TRUPPEN”

Ordföranden Stefan Bragsjö nekar till uppgifterna om missnöjet med Dragan Zivic i VIF-truppen. Foto: Linus Johansson

BRAGSJÖ: ”INGET MISSNÖJE MOT ZIVIC I TRUPPEN”

”Helt vansinnigt”. Så sa Dragan Zivic om Dagens Vimmerbys uppgifter om att han skulle lämna Vimmerby IF för två dagar sedan. I dag meddelade VIF att parterna skiljs åt.
– Det är en svår situation med familj och resor. Det har växt fram under en längre tid, säger klubbens ordförande Stefan Bragsjö.

Annons:

Enligt Bragsjö har Dragan Zivic tagit initiativet till att han nu lämnar klubben. För två dagar sedan blånekade både VIF:s David Lindgren och Dragan Zivic till våra uppgifter om att Zivic gjort sitt i VIF.

– Det är helt vansinnigt, det är inte sant. Ni överraskar mig mer än jag överraskar er. Det är absolut inte sant och jag kommer inte fundera på det över huvud taget. Jag trivs bra här, grabbarna uppskattar det jag gör. Det är absolut inte aktuellt, sa Zivic då.

 "Förutsättningen finns inte"

Enligt Bragsjö har dock diskussionen om Zivic framtid pågått under en längre tid och tagits på initiativ av Zivic.

– Det är en svår situation med familj och resor. Han åker fram och tillbaka dagligen, anställningen innehåller många saker. Det här har växt fram under en längre tid och vi har pratat om det sedan innan säsongen började. Det är tråkigt, det är en duktig person.  

Är det han som tagit initiativet?

– Ja, så är det. Det blir en svår situation. Det är avståndet och mycket på en gång.

Hade han varit kvar om han bara hade varit A-lagstränare?

– Det vill jag inte spekulera i, men då är förutsättningarna enklare.

Har ni diskuterat den lösningen?

– Nej, den förutsättningen finns inte rent verksamhetsmässigt. Det är division tre och tre träningar i veckan, det är ingen heltidsanställd tränare på det sättet. Det måste kombineras på något sätt.

 Förnekar uppgifter om missnöje

Enligt uppgifter från flera håll har det funnits ett missnöje med Zivic ledarskap i truppen. Det förnekar Bragsjö.

– Det är inget missnöje inblandat överhuvudtaget. Hela vår ingång i det här handlar om att utveckla våra killar, det handlar inte om sportsliga resultat.

Ingen i truppen har tagit kontakt med er om missnöje med Zivic?

– Nej nej nej. Vi har inte haft någon sådan kontakt.

Hur ser du på de uppgifterna?

– Jag kan inte spekulera i missnöje hit och dit. Vi ska framåt och det är nästa match och träning som gäller. Dragan har varit jätteprofessionell och han har en lovande framtid. Nu väljer han att sluta på grund av familjeskäl.

 "Vill inte ha spekulation i media"

Bragsjö ser inget märkligt i Zivic mycket konkreta och beslutsamma uttalanden för två dagar sedan.

– Han vill äga den här situationen precis som vi. Vi ville inte ha spekulation i media och behövde paketera det här tillsammans. Vi var tvungna att göra klart internt först och jag ser inget konstigt med det.

Han uttalar sig väldigt tydligt om att han ska vara kvar.

– Han sa det utåt i media, men en sådan här sak tar vi internt. I dag meddelade han spelarna och det är ingen dramatik. Det blir olyckligt att spekulera i media.

Han säger att uppgifterna om att han ska sluta är ”helt vansinnigt”. Hur ska man få ihop det med att ni nu säger att han slutar självmant två dagar senare?

– Jag kan inte göra annat än att säga det här igen och igen. Vi gör det inåt först och nu är det gjort.

När tog Dragan upp diskussionen om att han ville sluta?

– Det har växt fram, det finns inget skarpt läge eller datum. Vi har försökt forma uppdraget och kompromissat hit och dit. Jag kan inte peka på ett datum.  

Ser du det här som ett misslyckande?

– Det är såklart aldrig roligt när man får avbryta ett samarbete. Det är tråkigt helt enkelt. Nu blir det en lärpeng för oss och back to basic.

Känner du att ni borde ha gjort något annorlunda?

– Såklart att vi skulle när vi landar här. Vi har uppenbarligen inte fått ihop det.

Vad skulle ni ha gjort annorlunda?

– Det är inte jättevanligt att man paketerar en sådan här roll i en liten lokal förening. Det krävs kombinationer för att få en hållbar lösning för alla parter, men det blir många fronter att bevaka. Vi får utvärdera det, men jag ångrar inte att vi försökte. Där och då kändes det rätt.

Hur påverkas truppen?

– Jag tror inte de påverkas överhuvudtaget. Det finns bra ledare och människor runtomkring. Vi ska hjälpas åt och är inställda på att göra en jättebra match mot Tenhult.

 Förnekar kontakt med "JC"

I kväll gick Vimmerby Tidning ut med uppgifter om att förre tränaren Johan ”JC” Carlsson tar över från och med måndag.

– Jag har inte någon insikt eller kommentar till det. Jag vet att ”Jeppe”, ”Bengan” och ”Bojan” (Jesper Lätt, Johan Bengtsson och Mattias Borgstrand) håller i det i helgen. Resten måste vi förankra internt.

Har ni inlett diskussion med ”JC”?

– Nej det har vi inte gjort.

Är det ett tänkbart namn?

– ”JC”? Det är en fantastisk kille och inget konstigt med det heller. Just nu handlar inte om det. Det är match på lördag och jag vet inget om det nu. Vi har inte tid med det utan det är match på lördag.  

Enligt uppgifter till DV var Johan Carlsson med på herrlagets träning i kväll. DV har sökt både Johan Carlsson och Dragan Zivic. Den förstnämnde meddelar att han inte har några kommentarer och den senare vill inte uttala sig förrän i morgon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: