Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Defensivt starkt VIF vann första träningsmatchen

Oskar Bergman har flyttat hem till Vimmerby och ska spela med VIF under 2020. I dag var han med när VIF slog AFK Linköping med 2–1. Foto: Ossian Mathiasson

Defensivt starkt VIF vann första träningsmatchen

Riktigt bra defensivt, fina tendenser offensivt. Så kan man enkelt sammanfatta Vimmerby IF:s första träningsmatch mot division 3-laget AFK Linköping. 
– Jag är väldigt nöjd med hur vårt defensiva spel var, säger nye tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF har upplevt flera tunga säsonger med degraderingar och har tappat flera spelare sedan höstens degradering från trean till fyran. 

Johan Karlsson Törndahl är ny huvudtränare i Vimmerby IF och fick många fina svar i säsongens första träningsmatch när AFK Linköping, som trillade ner i division 3 i höstas, besegrades med 2–1. 

– Jag är väldigt nöjd med vårt defensiva spel. Spelarna har verkligen anammat det nya spelsystemet och var duktiga på att stänga ytorna som AFK Linköping ville komma åt. De hade egentligen inget läge som var bra. Vi vet att det är ett bollskickligt lag och så länge vi har dem utanför oss så är det inget som skadar oss, säger Johan Karlsson Törndahl. 

Stark defensiv insats

I det stora hela utvecklade sig matchen som Vimmerby hade tänkt sig där Linköping hade mycket boll under stora delar av matchen.

– Om de lyckades komma in i mitten så nöp vi till och tog bollen i det läget, annars var vi duktiga på att hålla dem utanför oss, säger Karlsson Törndahl. 

Hur var offensiven?

– Det fanns många bra sekvenser med bra spellägen men vi har inte kommit så långt än så länge. Jag är jättenöjd med insatsen som helhet. 

Bergman tillbaka i VIF

Niklas Gunnarsson och Markus Ahl gjorde Vimmerbys mål i dagens match. VIF-tränaren valde att berömma hela laget för en stark defensiv insats. 

Han meddelar också att Oskar Bergman har flyttat hem till Vimmerby efter studier på annan ort och ska spela med VIF under 2020. 

– Han spelade 90 minuter i dag. Det är en mycket duktig spelare som har rutin från både division 2 och division 3. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: