Annons:

Sök

Annons:

Svårt utgångsläge inför slutomgången: ”Medvetna om förutsättningarna”

Jacob Johansson är tillbaka i startelvan när Vimmerby IF går för tre poäng mot serieledaren Hvetlanda GIF i sista seriematchen. Foto: Ossian Mathiasson

Svårt utgångsläge inför slutomgången: ”Medvetna om förutsättningarna”

Vimmerby IF kan gå till positivt kval. Då måste det bli seger mot seriesuveränen Hvetlanda GIF samtidigt som Aneby SK ger en hjälpande hand. 
– Vi är medvetna om förutsättningarna, säger Johan Karlsson Töndahl, tränare i VIF.

Annons:

I dag kom beskedet från Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd att Vimmerby IF inte får tillbaka trepoängaren som de tog mot Tranås FF i början av säsongen. 

– Vi har landat i beslutet. Vi har hela tiden varit inställda på att inte få någon poäng även om vi har sett det som en bonus om vi skulle få tillbaka segern. Smålands Fotbollförbund har sagt nej två gånger och Svenska Fotbollförbundet beviljar inte prövningstillstånd. David Lindgren har gjort ett fantastiskt jobb med att skriva alla överklaganden. Vi har inte fuskat till oss något utan det handlar om ett mänskligt misstag, säger Johan Karlsson Törndahl.

"Kan inte klara det av egen kraft"

Nu får Vimmerby IF ladda om och göra sig redo för den sista omgången där förutsättningarna är hur enkla som helst.

Om Vimmerby IF ska gå till kval krävs seger mot serieledaren Hvetlanda GIF och Stensjöns IF, som ligger tre poäng före VIF med sämre målskillnad, måste förlora mot Aneby SK, som slåss för att byta plats med IFK Tuna och undvika negativt kval. 

– Trots det som har varit så har vi hela tiden försökt fokusera på våra matcher och ta trepoängare. Nu står vi inför ett avgörande där vi inte kan klara det av egen kraft. Vi måste ha hjälp av Aneby samtidigt som vi måste vinna mot Hvetlanda, det kommer vi gå för. Jag tycker att vi är så pass bra för att kunna vinna mot dem. Visst, det är en seriesuveränen men det är dags att de får avsluta med en förlust, säger Johan Karlsson Törndahl. 

Offensivt skickligt lag väntar

Hvetlanda GIF har svarat för en storstilad säsong med nio raka segrar innan det blev kryss (3–3) i förra veckans kommunderby mot Myresjö/Vetlanda. Hvetlanda ligger tre poäng före Stensjön och har 18 måls bättre målskillnad inför avslutningsomgången. 

– Vi har sett dem i några matcher. De är riktigt bra offensivt med bra speed. Våra försvarsspelare måste ligga rätt och stoppa deras offensiva spelare så de inte får komma upp i fart. Onödiga bolltapp har vi inte råd med, det går fort när de ställer om. 

"Måste göra vår insats"

Det är ett svårt uppdrag som Vimmerby ska brottas med på lördagseftermiddagen. 

– Vi är medvetna om förutsättningarna. Vi måste göra vår insats och ta trean som vi vill ha först och främst, sedan måste vi få hjälp av Aneby. Det känns bra i truppen, alla är laddade och vet som behöver göras.

Vimmerby IF har fullt manskap till morgondagens match. Jacob Johansson och Christian Simonsson är tillbaka där den förstnämnde är tillbaka i mittförsvaret tillsammans med Anton Ljungberg. 

– Jacob har tränat fullt i veckan och ”Crille” kommer vara med som ersättare. Det känns skönt att ta full trupp. 

Fakta

VIF:s startelva: Gustaf Johansson – Tage Falk, Anton Ljungberg, Jacob Johansson, Ludwig Strömbom – Niklas Gunnarsson, Markus Ahl, Simon Larsson, Joakim Storm – Mohammad Jafr, Rickard Thuresson. 

Bänk: Christian Simonsson, Ali Mustafa Mohammed, Alex Karlsson och Elias Hallingfors. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: