Äntligen satt den för Fröjd - ”Jag åt inte på en vecka”

Alice Fröjd gjorde sitt första A-lagsmål för Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

Mot Emmaboda missade Alice Fröjd chans efter chans. Men i dag kom äntligen det första A-lagsmålet i Vimmerby IF för Kisatjejen. – Riktigt skönt. Det här har jag väntat på, säger Alice Fröjd med ett brett leende efter att VIF 4-0-besegrat Kalmar Södra.

Alice Fröjd kom till Vimmerby IF från Kisa BK inför den här säsongen. Hon kom till VIF som en van målskytt. Förra säsongen noterades Fröjd för 24 mål i division fyra.

Och visst har det blivit en del mål även i Vimmerby. Dock bara i B-laget i division tre.

Första straffen

Åtminstone fram till i dag. Alice Fröjd byttes in i halvtid och i den 85:e minuten kom hennes första A-lagsmål. Målet fastställde slutresultatet till 4-0.

– Det här har jag väntat på ett tag. Jag missade ju till och med den där jävla straffen, säger Alice Fröjd.

Straffen som hon syftar på var den i hemmamatchen mot Emmaboda för några veckor sedan. En match där Kisatjejen hade en handfull jättelägen att göra mål. Till slut fixade hon också en straff - som hon själv fick ta. Resultatet blev, minst sagt, inte så bra.

– Grejen är att jag aldrig har tagit en straff tidigare. Jag tänkte säga att jag inte ville ta den, men samtidigt ville jag inte fega ur, skrattar Alice Fröjd.

Hur mådde du efter den matchen egentligen?

– Jag mådde inte så bra och åt inte på en vecka eller något.

”Hade flyt”

I kväll mår Alice Fröjd säkerligen betydligt bättre. Innan hennes 4-0-mål hade det förstås hänt en hel del också.

Redan i den sjunde minuten gav Brendah Henrysson hemmalaget ledningen. De första 45 minuterna var annars inte alls bra från Vimmerbys sida och 1-0 stod sig till paus.

I den andra halvleken höjde sig Vimmerby. Alicia Strand stötte in en Malin Söderlund-frispark i den 58:e minuten och Nathalie Johansson lobbade in 3-0 från 40 meter strax därefter. Och så kom då Alice Fröjds första A-lagsmål i Vimmerbytröjan i slutet av matchen.

Hur skulle du beskriva målet?

– Jag är sådan att jag glömmer bort mina mål så fort jag gjort dem. Men jag fick en bra passning av Matilda Strömdahl. Sen hade jag flyt och fick den förbi målvakten. Det var riktigt skönt, säger Alice Fröjd.

Ska inte klaga

VIF-spelaren tyckte att laget gjorde en helt okej insats.

– Jag tycker att vi spelade bra, även om vi gick ned oss i deras tempo ett tag. Men vi vann med 4-0, det ska vi inte klaga på.