VIF tog viktig seger – inhopparen gjorde äkta hattrick

Mohammad Jafr visade vägen när Vimmerby vann med 4–0 mot Aneby. Han hoppade in och gjorde tre mål på elva minuter. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF tog tre viktiga poäng borta mot Aneby SK. Mohammad Jafr hoppade in i halvtid och svarade för ett äkta hattrick i 4–0-segern.

Vimmerby IF hakar på i toppen av division 4. I dag kom en välbehövlig trepoängare i bortamatchen mot Aneby SK.

Anfallaren Rickard Thuresson satte 1–0 från straffpunkten i 18:e minuten och när Vimmerby fick en ny straff kort därpå sköt Thuresson i stolpen.

– Jag tycker att vi ska ha åtminstone 3–0 i halvtid, vi bränner flera jättelägen. Spelmässigt var jag inte så nöjd efter första halvlek. De spelade långa bollar och fyllde på med folk men de orkade inte hänga med i våra omställningar. Det blev lite för mycket hawaii-fotboll för min smak, säger tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Dröminhopp av Jafr

I halvtid gjorde Karlsson Törndahl ett offensivt byte: in med Mohammad Jafr och ut med Ali Mohammed Mustafa. Det blev ett minst sagt lyckat byte.

Jafr svarade för tre mål från minut 79 till 90 och blev den stora matchvinnaren.

– Vi hade bättre kontroll efter paus och kom närmare deras spelare. Vi vaknade till bättre efter paus. De hade lite energi under första kvarten men luften gick ur dem efter vårt 2–0-mål. Jag tycker att vi spelar enkelt och flyttar bollen bra, säger Karlsson Törndahl.

Vad säger du om Jafrs succéinhopp?

– Han har haft ljumskkänningar i veckan så vi började med honom på bänken. Han gör det jättebra och visar det han ska göra. Han hittar bra luckor i boxen och vet hur han ska löpa i där. Vi får ett annat hot med hans snabbhet, säger Karlsson Törndahl.

Flera spelare fick beröm

Fjärdeplacerade Vimmerby står på 15 poäng, sex poäng bakom ettan Hvetlanda, tre poäng bakom Myresjö/Vetlanda och en poäng bakom Stensjön.

I nästa omgång väntar Ölmstads IS, som slåss för sin existens i botten av serien, och VIF är med i toppstriden.

– Klart att vi ska ha tre poäng för att hänga på i toppen, säger han.

Flera spelare i VIF lyftes fram efter segern. Simon Larsson gjorde ett bra jobb på mitten, Anton Ljungberg och Jacob Johansson var stabila i mittförsvaret och Mohammad Jafr kom in och blev matchvinnare med sitt hattrick.