Annons:

Sök

Annons:

VIF-backen kontaktad av tre klubbar högre upp – kan bryta sitt kontrakt

Ludwig Strömbom har kontrakt med Vimmerby IF men kan lämna för spel högre upp i seriesystemet. Tre klubbar i Östergötland har hört av sig. Foto: Simon Henriksson

VIF-backen kontaktad av tre klubbar högre upp – kan bryta sitt kontrakt

Vimmerby IF-spelaren Ludwig Strömbom kan bryta kontraktet för spel högre upp. Tre klubbar i Östergötland har varit i kontakt med honom. 
– Jag har ingen brådska med att fatta beslut, säger VIF-ytterbacken.

Annons:

Ludwig Strömbom har svarat för två bra säsonger i Vimmerby IF-dressen och har kontrakt med division 4-klubben över kommande säsong. 

Det är dock inte klart att han spelar vidare i klubben då han har funderingar på att flytta till Linköping. 

– Tanken är att jag ska flytta upp till Linköping eftersom min flickvän bor och pluggar i Linköping. Jag vet inte när det kommer ske. Det kan bli nu, nästa år eller om två år, säger Ludwig Strömbom. 

Han berättar också att tre klubbar i Östergötland har hört av sig. Det kan bli aktuellt eftersom han har rätt att lämna för en klubb som spelar högre upp i seriesystemet. 

– Det är två division 2-klubbar och en division 3-klubb, mer än så vill jag inte säga. Jag har inte tränat med klubbarna på grund av coronapandemin. Jag skulle ha provtränat före nedstängningen men det har inte gått. Inget är klart kring nästa säsong, säger Strömbom. 

"Spännande nyförvärv i VIF"

Vimmerby IF är med tanke på hans gällande kontrakt det enda alternativt i närområdet. 

– Det ser bra ut i VIF med flera spännande nyförvärv. Lyckas VIF behålla spelarna som inte har förlängt än så kan det bli väldigt bra trots tappen av Simon (Larsson) och Storm (Joakim) till Västerviks FF. 

När tror du att du bestämmer dig för nästa säsongs klubbadress?

– Jag har ingen brådska. Det får vänta till 2021 om det behövs. Jag har kontrakt med Vimmerby IF och får gå till klubbar högre upp i seriesystemet. Jag ska provträna med klubbarna i Östergötland. Det är inte bara att åka upp och tro att man kan skriva på ett kontrakt för att spela högre upp. Jag måste i så fall prestera och visa att jag är värd att spela hos dem.

Hur ser du på att du har blivit uppvaktad av tre klubbar högre upp? 

– Det är väldigt roligt, då har de sett att jag har gjort något bra. Det blir en sporre till att träna ännu hårdare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: