Annons:

Sök

Annons:

Oväntade comebacken –

Johan "JC" Carlsson i rollen som tränare för Vimmerby IF. Foto: Arkivbild

Oväntade comebacken – "JC" tillbaka i VIF som spelare

Sportprofilen Johan "JC" Carlsson gjorde comeback i innebandy för några säsonger sedan. Nu gör han samma sak – fast i fotboll.
– Det grundar sig i någon slags revanschlusta, säger 40-åringen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Han är lagkapten i Vimmerby IBK och gjorde för ett antal år sedan comeback i just innebandyn. I ungefär samma veva började han trappa ned fotbollen och har spenderat den senare delen av 2010-talet som tränare i fotboll.

Han ledde, i omgångar, Vimmerby IF och var huvudtränare i division 2. De senaste åren har han endast gjort strömatcher för Storebro IF – men nu blir det fotbollscomeback igen, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta.

2021 ska nämligen "JC" lira i VIF igen. 

– Det hela grundar sig i någon slags revanschlusta på något sätt. Hade jag inte känt att jag hade något att ge, så skulle jag inte göra det. Men jag känner att jag har. Sedan hade jag några avslutande tunga år och känner revanschlusta efter det. Det var lite samma som med innebandyn, där kände jag också revanschlusta.

I bra fysiskt skick

Johan Carlsson är i bra form och tränar mycket, men just hur han står fotbollsmässigt är förstås svårt att säga.

– Fysiskt vet jag var jag står, men inte just fotbollsfysen och springa på konstgräset. När jag har spelat med Storebro har jag inte kunnat gå efteråt, men det får ta den tid det gör. 

Avgörande är också hur det blir med innebandyn i vår. 

– Blir det normal säsong med innebandyn, att man kan åka ur och att det är playoffmatcher, då kommer jag spela där. Det är inga konstigheter. Jag får försöka hitta ett upplägg som passar. Jag kör något pass varje dag nästan och får ta bort några pass då. Då kanske jag kan träna fotboll två, tre gånger i veckan.

Kan det bli så att du dubblerar?

– Jag har haft inställningen att innebandyn inte blir av och jag borde kanske tänkt tvärtom. Men blir det riktig säsong med innebandyn, så kör jag där. Så är det. Sedan om det går att kombinera eller inte, det får vi ta då.

Tränar redan i kväll

Johan Carlsson gör sitt första fotbollspass med VIF på måndagskväll.

– Jag kommer börja med två pass i veckan till att börja med.  

Hur ser du på Vimmerby IF:s trupp och var klubben befinner sig nu?

– Jag tycker att man håller en högre professionell standard än vad division 4 kräver. De försöker i den mån det går. Sedan handlar det om upptagningsområdet här, det finns inte så otroligt mycket att plocka av. För runt tio år sedan hade vi en bil från Västervik och några från Linköping, det funkar inte så längre. Folk är inte beredda att göra så. Jag tycker ändå att Vimmerby har hög professionalitet organisatoriskt och vill vara med och höja det fotbollsmässiga också.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: