Annons:

Sök

Annons:

HFK tog komfortabel seger mot FBSK

Krister Borghs Hultsfred fick en behaglig resa till segern mot Frödinge. Foto: Ossian Mathiasson

HFK tog komfortabel seger mot FBSK

Hultsfreds FK gjorde en bra insats och vann komfortabelt med 3–0 hemma mot Frödinge/Brantestad SK i kväll. 

Annons:

Jämfört med senaste matchen mot Fågelfors var kvällens insats ett steg i rätt riktning igen för Krister Borghs unga Hultsfredslag. 

– Det var bättre än sist. Vi gjorde en helt okej match och hade lite mer energi. Sedan ska det sägas att Fågelfors var bättre än Frödinge. Vi gjorde det jättebra stundtals med att hitta längre bollar och ett kortpassningsspel så vi fick bra variation i vårt anfallsspel. Försvaret är klockrent, det enda FBSK hade var en trippelchans, säger Krister Borgh, tränare i HFK. 

Föghner avslutade målskyttet

Elias Andersson Landholm gjorde 1–0 i 27:e minuten och Arvid Eckerstig fyllde på med 2–0 strax före halvtid. Gustav Föghner satte punkt med 3–0 i 67:e minuten. 

– På det stora hela var det betydligt bättre i dag, säger Borgh. 

Beröm delades ut till Simon Tuvesson för åtskilliga löpmeter i andra halvlek och Gustav Föghners starka insats i 90 minuter. 

Niklas Gunnarsson, ny tränare i FBSK, var inte alltför nedstämd efter förlusten.

– Jag tycker vi skötte oss bra som ett lag. Vi jobbade tillsammans och de hade konstant rörelse i sitt lag som gjorde det svårt. Vi var lite för taniga i eget straffområde och samtidigt är Hultsfred ett topplag i division 5. Vi har fått öva väldigt mycket på det defensiva arbetet mot Hultsfred och Storebro. Vi känner oss redo för seriepreimären nästa söndag, säger Niklas Gunnarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: