FBSK kammade noll i premiären – Gunnarsson bjöd på fina mål

Frödinge/Brantestad SK föll med 2–5 i dagens seriepremiär hemma mot Fårbo. Niklas Gunnarsson gjorde FBSK:s två mål. Foto: Ossian Mathiasson Foto: Ossian Mathiasson

Frödinge/Brantestad inkasserade noll poäng i seriepremiären. Efter 2–5-förlusten mot Fårbo var tränaren Dick Johansson självkritisk.
– Det är möjligt att jag och ”Nicke” (Niklas Gunnarsson) inte var tillräckligt smarta rent taktiskt utan motståndarna gjorde det bättre, säger han.

Frödinge/Brantestad fick en tung start på division 6-säsongen. Gästande Fårbo FF skaffade sig en 3–0-ledning i halvtid och utökade till 4–0 en bit in i andra halvlek innan Niklas Gunnarsson bjöd på två vackra mål med lyftningar över målvakten som gav matchen viss spänning med dryga kvarten kvar.

Kort därpå satte Fårbo avgörande 5–2 och gav FBSK en tung premiärförlust.

– Jag är nöjd med spelarnas insats och inställning, men motståndarna var bättre. Det är möjligt att jag och ”Nicke” (Niklas Gunnarsson) inte var tillräckligt smarta rent taktiskt utan motståndarna gjorde det bättre, säger Dick Johansson.

Vad tycker du att ni faller på?

– Att vi inte kommer åt motståndarna och att de är för skickliga på att hitta ytor som vi inte stänger. Det är mycket en taktisk fråga så det är upp till Nicke och mig att lösa det.

"Ska bli ännu bättre"

När FBSK reducerade två gånger om på kort tid hade laget en bra spelmässig period.

– Vi hade börjat komma lite närmare dem och satte mer press. Det var synd att vi släppte in femman direkt efter våra reduceringar. Vi ska bli ännu bättre på att hålla i bollen, visa oss för varandra och spela enkla bollar.

FBSK saknade skadade Tage Falk, Alex Gunnarsson och Jacob Fridell i premiären.

– Jag har stora förhoppningar om att Alex och Tage kan vara med till hösten. Jacob är lite mer osäkert. Det såg inte så bra ut när han skadade sig.