Annons:

Sök

Annons:

VIF tog hem Vimmerby Tidning Cup –

Vimmerby IF vann Vimmerby Tidning Cup efter seger mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

VIF tog hem Vimmerby Tidning Cup – "Ber inte om ursäkt"

Gullringens GoIF behövde en poäng för att vinna Vimmerby Tidning Cup. Vimmerby IF segrade på Gullemon – och tog därmed hem cuptiteln.
– Vi ber inte om ursäkt, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var Gullringens GoIF som var i förarsätet inför den rena finalen i Vimmerby Tidning Cup på onsdagskvällen. En poäng hade räckt för att ta cuptiteln. 

Gullringen skapade också en stor mängd chanser i den första halvleken på Gullemon. 

– Vi borde nog haft ledningen med ett par mål efter första. Jag tycker att vi fortsätter skapa i början av andra halvlek och har åtta till tio solklara chanser. Vi borde ha gjort två, tre mål med normal utdelning, säger Gullringstränaren Peter Magnusson.

Är det matchovana som gör att ni inte får in bollen?

– Så kan det vara. Målen kommer alltid om man skapar lägen.

I slutet av den första halvleken kom ledningsmålet för gästerna. Mojeb Abdul Majed smekte dit en mycket vacker frispark i krysset. Frisparken var naturligtvis otagbar för Gullringsmålvakten Petter Gustafsson.

– Vi var lite straffade i början av matchen. Första 30 är vi inte med alls och de skapar två, tre riktigt bra lägen. Det är ett under att de inte gör 1-0 där, så bra var deras lägen. Men vi lyckades krångla oss ur problemen och gjorde en mycket bättre andra halvlek, säger Patrik Gunnarsson.

"Nyttig genomkörare"

Tidigt i andra halvlek utökade Ali Mohammed Mustafa VIF:s ledning efter ett fint vänsterinlägg från Alex Karlsson. 2-0-ledningen blev inte särskilt långvarig. Gullringen reducerade direkt på avspark efter ett missförstånd och svagt ingripande av hela VIF-försvaret.

Melker Johansson tackade och tog emot – och tryckte dit 1-2. 

– Hopptes tändes snabbt där vid reduceringen, men sista kvarten är Vimmerby bättre. Vi är mitt i en träningsvecka och blev trötta. Det var en bra och nyttig genomkörare, säger Peter Magnusson, som inte verkade allt för missnöjd med den uteblivna förstaplatsen i turneringen:

– Klart att man alltid vill vinna, men det viktigaste var att få en bra genomkörare inför serien. 

Genrep på lördag

Patrik Gunnarsson var förstås nöjd över att hans lag tog hem segern i Vimmerby Tidning Cup. 

– Vi gjorde en bättre andra halvlek och orkade mer sista 20. Då kunde vi kontrollera matchen. Jag ber inte om ursäkt för segern, men Gullringen har många lägen och gör en bra match. Vi gör två fina mål och det var skönt att studsa tillbaka efter Kisapokalen, säger han.

Gullringen har nu genrep mot Rimforsa IF på lördag. Vimmerby IF har två matcher i benen och kommer endast träna inför matchen mot Tenhult nästa vecka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: