VIBK B åkte på säsongens första förlust – Ariel gjorde två ryck

Emil Johansson (längst till höger) gjorde två mål när Vimmerby IBK B föll med 4–10 borta mot Ariel på lördagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK B åkte på säsongens första nederlag i lördagens toppmatch mot topptippade IF Ariel. Förlustsiffrorna skrevs till 4–10.

VIBK B har vunnit med klara siffror mot HM IS, Nässjö IBF B och Westerviks IBK B och hade chansen att ta sin fjärde raka seger i lördagens toppmatch mot Ariel, som också kom till matchen med tre raka segrar.

Ariel gick ifrån till 2–0 en bit in i första perioden innan Emil Johansson både reducerade och kvitterade i mitten av inledningsperioden.
Sedan gjorde hemmalaget det första av ryck målmässiga ryck i matchen, med tre mål fram till 5–2 inom loppet av elva minuter i andra perioden. Viktor Nilsson sköt 5–3 i slutminuterna av mittperioden.

I slutperioden kom Ariels andra ryck. Den här gången behövde laget endast nio minuter för att göra fem mål och skaffa sig en ointaglig ledning. VIBK-forwarden Edjis Senbergs fastställde slutresultatet till 10–4.

Poäng, VIBK: Emil Johansson 2+1, Viktor Nilsson 1+1, Edjis Senbergs 1+0, Elias Trawtschenko 0+1.