Annons:

Sök

Annons:

VTK höll årsmöte – hon fick pris

Elin Tunek fick priset till Johan Berlins minne. Foto: Pressbild

VTK höll årsmöte – hon fick pris

Nyligen höll Vimmerby Tennisklubb sitt årsmöte. 2023 var ett jubileumsår och klubben kunde blicka tillbaka på ett lyckosamt 90-årsfirande. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 29 april höll Vimmerby Tennisklubb sitt årsmöte. Då blickade man tillbaka på sitt jubileumsår 2023, då klubben fyllde hela 90 år. 

VTK är en av Sveriges allra äldsta tennisklubbar och fortfarande i allra högsta grad en av de mest aktiva. Totalt har klubben cirka 400 medlemmar, varav en fjärdedel är barn och ungdomar som tränar varje vecka.

Under året bildades en ny ungdomssektion med aktivt deltagande av engagerade föräldrar för att intensifiera satsningen på barn och unga ytterligare. Under skolloven och sommarloven hölls tennisläger för ungdomarna. 

Hon fick pris

De större tävlingarna, Vårcupen, Höstcupen och Julcupen, lockade många deltagare även från andra klubbar under 2023. Tävlingarna för klubbens egna medlemmar – Sandströmscupen och VTK-cupen – lockade cirka 50 deltagare var. 

Vid årsmötet delades också traditionsenligt priset till Johan Berlins minne ut och i år gick det till Elin Tunek. Hon fick det för sin träningsflit och sina stora framsteg inom tennisen.

I samband med årsmötet omvaldes Ulf Berg som ordförande för ytterligare ett år och övriga styrelseledamöter behöll sina platser för ytterligare ett eller två år. Det rör sig om Malin Holm, Klara Nordänger, Richard Eliasson, Dag Boborg, Mattias Karlsson, Daniel Johansson, Jan Jonsson och hedersledamoten Bengt Westrin.

Firade 90 år ordentligt

Under året genomfördes också ytterligare energibesparande åtgärder både i hallen och i klubbhuset vid Källängen. Klubbens ekonomi är stabil. Den stora händelsen under verksamhetsåret 2023 var förstås 90-årsjubileet vid klubbhuset och de tre utebanorna i Källängen. Där blev det prova på-tennis, tipspromenad, Vimmerby Classic-turnering, historisk talshow med klubbens mesta mästare Igge Hermansson och Åke Säll och underhållning i form av Vimmerby Musikkår. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: