Annons:

Sök

Annons:

Hon blir ny tränare för VTK – skulle gärna bjuda Federer på pasta

Therese Gustafsson blir ny tränare för Vimmerby TK. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Hon blir ny tränare för VTK – skulle gärna bjuda Federer på pasta

Vimmerby TK har hittat sina nya tränare. Det är Therese Gustafsson som blir klubbens andretränare bakom Johan Nilsson. 

Annons:

Sedan Kevin Rosén slutade som tennistränare har Johan Nilsson varit ensam. Nu har Vimmerby Tennisklubb hittat en ny tränare. Det blir Therese Gustafsson, dotter till VTK:s tidigare tränare Johan Erlandsson, som blir ny andretränare.

– Jag började ”spela” tennis hemma i köket med pappa redan när jag var så där 3 år, säger Therese Gustafsson i ett pressmeddelande. 

Hon fortsatte med minitennis till matchträningsgrupp vid tio års ålder och bara något år senare gick hon med i elitträningsgruppen. På den tiden hängde hon mycket i tennishallen.

– VTK-hallen var som ett fritids. Vi kunde äta mellanmål där efter skolan och läsa läxor och spela när någon bana var ledig. Det var och är jättefin klubbanda i VTK och en trivsam miljö både i hallen och på banorna i Källängen, säger hon.

"Utmärkt tennisspelare"

Hon tävlade ofta på helgerna i bland annat Oskarshamn, Jönköping och Vetlanda. Vid sidan om tennisen spelade Therese också fotboll. Att söka till ett tennisgymnasium var aldrig aktuellt. 

Tennisen blev sedermera en motionsidrott tills hon nu tar klivet att bli tränare och administrativ assistent på VTK. Therese tog studenten 2015 och har hunnit fylla 26, föda två barn och kommer närmast från jobbet som butiksansvarig för "Alms Diversehandel" på Astrid Lindgrens Värld.

"Hennes favoritmat är skaldjur och hon skulle gärna bjuda idolen Roger Federer på en pasta vongole om hon fick tillfälle", skriver VTK i pressmeddelandet. 

– Therese är en utmärkt tennisspelare med mycket erfarenhet och stor talang. Vi är mycket tacksamma att ha henne i vårt team och kommer att ge henne möjlighet att utbilda sig vidare som tennistränare, säger Ulf Berg ordförande i Vimmerby Tennisklubb.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: