Annons:

Sök

Annons:

VIBK fortsätter på vinnarspåret – Sjökvist svarade för ny lysande insats

Emma Sjökvist gjorde återigen en kanoninsats och förde VIBK till tre poäng borta mot Ryds SK. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK fortsätter på vinnarspåret – Sjökvist svarade för ny lysande insats

Vimmerby IBK fortsätter på vinnarspåret och tog sin andra raka seger i bortamatchen mot bottenkollegan Ryds SK. Emma Sjökvist blev stor matchvinnare med tre mål i 4–3-segern. 

Annons:

Vimmerby IBK:s damer gick ifrån till en 2–0-ledning i första perioden. Formstarka Emma Sjökvist, tremålsskytt i senaste matchen mot Husqvarna, visade att hon hade konserverat formen och prickade in ledningsmålet efter endast 31 sekunder. Halvvägs in i första perioden utökade centern Svea Backstad ledningen till 2–0. 

Ryds SK kröp närmare med en reducering 32 sekunder in i andra perioden. VIBK återtog sin tvåmålsledning när Emma Sjökvist gjorde sitt andra mål för aftonen fram till 3–1. Ett resultat som stod sig efter 40 minuters spel. 

"Spelade klokare"

VIBK klarade av två numerära underlägen i inledningen av tredje perioden och fick kort därpå det gyllene läget att dryga ut ledningen i powerplay. Istället för 4–1 reducerade Ryd till 3–2 och skapade dramatik i matchen. 

Vimmerby skaffade sig återigen en tvåmålsledning då Emma Sjökvist sköt 4–2 efter 52.12, hennes tredje mål för kvällen. Med mindre än två minuter gjorde Ryd 4–3 – och VIBK lyckades efter en spännande avslutning bärga tre sköna poäng.

– Vi spelade klokare och hade långa stunder mer tålamod jämfört med de senaste matcherna. Det var annars en konstig match. De satte ingen större press och vi hade all tid i världen att spela runt bollen. Vissa stunder brast vi i tålamodet men vi knöt ihop säcken och fick in flera viktiga baljor, säger Micael Nilsson. 

Det var VIBK:s andra raka seger i division 1 och Nilsson är glad över att de får vända hemåt med tre poäng. 

– Det är klart att det blev onödigt spännande. Deras sista mål får vi inte släppa in, men vi redde ut och tjejerna ville så gärna vinna denna match. Det känns riktigt bra och skönt att vi får rulla hem med en så bra känsla.

Två raka triumfer, vad betyder det?

– Det betyder mycket för självförtroendet och vi visar för oss själva att vi kan vinna. Det var en viktig match på bortaplan så det är gött att vi kan vinna de här matcherna. Det är häftigt och det känns underbart.

Sjökvists insats hyllas

Emma Sjökvist svarade återigen för en lysande insats och visade vägen med tre mål. 

– Hon går i bräschen och visar klara signaler om att hon vill vinna och får med sig hela laget. Stundtals spelar vi för mycket ungdomsinnebandy och det är många som inte har spelat så mycket seniorinnebandy. Det är viktigt att hon går in och visar hur man ska göra. Hon är ytterst viktig för oss med sitt fantastiska slit. 

Sjökvist var tillsammans med Svea Backstad och Minea Snickars VIBK:s bästa spelare i segermatchen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: