Annons:

Sök

Annons:

Alexander från Vena fick döma SM-final:

Alexander Lagerström tillsammans med Andreas Morelius och domarkollegan Robin Rosendal. Morelius, som är SSL-domare och domarcoach, delade ut priset efter finalmatchen. Foto: Svenska Innebandyförbundet

Alexander från Vena fick döma SM-final: "En av de större utmaningarna"

Domaren Alexander Lagerström från Vena fick en fin möjlighet på innebandyfesten i Mölnlycke. Det hela avrundades med en SM-final för Lagerström och hans domarpartner.
– En final, med guld på spel, var en av de större utmaningarna i karriären, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I början av april hölls Innebandyfesten i Mölnlycke. Tävlingen har SM-status och rör slutspelet i klasserna F16 och P16. Alexander Lagerström, innebandydomaren från Vena, var nominerad tillsammans med sin partner Robin Rosendal av förbundet. 

– Vi började döma tillsammans i början av den här säsongen. Till Innebandyfesten var det tolv uttagna par och det var de bästa unga i varje distrikt kan man säga. Jag och Robin fick chansen efter att förbundet nominerat oss, berättar Alexander Lagerström.

Tävlingen pågick över tre dagar och Alexander Lagerström med domarkollega gjorde minst sagt ett bra avtryck.

– Vi började med tre matcher på fredagen och sedan fick vi SM-finalen för F16. En SM-final, med guld på spel, var en av de större utmaningarna i karriären.

"Ganska mäktigt"

Nationalsång, sekretariatfolk med kostymer och bra med folk på läktaren gav en häftig inramning.

– Man kände att det var en SM-final och att ett guld på spel. I en idrottshall med kanske 800 personer på läktaren blir det ganska mäktigt, säger han.

Innebandysäsongen är i övrigt över, men till nästa säsong är Alexander Lagerström och Robin Rosendal nominerade till att bli förbundsdomare.

– Då är det division 1 och Damallsvenskan som gäller. Vi är nominerade, men har inte fått besked ännu. 

Raketkarriär som innebandydomare

Alexander Lagerström är en van domare, men då gäller det främst fotboll. När det gäller att döma innebandy ser han ut att vara på väg mot en raketkarriär.

– Det har gått fort från lägsta nivån till kanske division 1 nu då på en säsong. Så det är innebandyn som går bäst för mig.

Vilket är roligast då?

– Jag har dömt fotboll längst och det ligger mig varmt om hjärtat, men det går bra med innebandyn. Jag får den frågan ofta, men det är svåt att svara på. Det beror på vilken säsong frågan ställs.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: