Annons:

Sök

Annons:

VIBK:s ordförande tar avstånd från tränarens domarsågningar: ”Inte okej”

Jan Edvardsson, ordförande i Vimmerby IBK, tar avstånd från Micael Nilssons uttalanden mot domarna efter gårdagens match.

VIBK:s ordförande tar avstånd från tränarens domarsågningar: ”Inte okej”

Vimmerby IBK:s nye tränare Micael Nilsson var mäkta frustrerad på domarna efter matchen mot Slätafly och sa att han skulle kunna ”slå någon på käften”.
Nu möter han starkt motstånd – från föreningens ordförande Jan Edvardsson.
– Det är naturligtvis ingenting som vi i Vimmerby IBK står bakom, säger han.

Annons:

Det var direkt efter gårdagens division 2-match i innebandy som Vimmerbys tränare Micael Nilsson skulle snacka ner 2–3-förlusten mot Slätafly. 

Då levererade han sensationellt hård kritik mot domarduon Henrik Carlsson och Rasmus Wirstam och delade ut flera nedlåtande kommentarer. Nilsson kallade dem för ”två gula tomtar” och skulle se till att de aldrig mer dömer VIBK igen. 

– Deras domarkort ska ryka. Det är det sämsta jag har sett på jäkligt länge. Jag är så förbannad. Jag säger som Foppa sa, jag skulle kunna slå någon på käften. Så dåligt är det, sa Micael Nilsson till DV i går kväll. 

"Vil inte säga något om hans framtid"

På lördagsmorgonen tog Vimmerby IBK:s ordförande Jan Edvardsson avstånd från Micael Nilssons uttalanden. 

– Det var väldigt onödiga uttalanden. Det är inte okej men vad ska jag säga? Det är ganska onödigt att uttala sig på det sättet efter en förlust. Det var tydligen ganska tätt på slutet och irritationen var väl på högsta nivå. Jag säger, precis som jag skrev till domarna, att vi ber om ursäkt för uttalandena som gjordes efter matchen. Det är naturligtvis ingenting som vi i Vimmerby IBK står bakom. Det har tillkommit i stridens hetta och det är dumt rent ut sagt men så är det.

Kommer det vidtas åtgärder mot Micael Nilsson?

– Jag har inte pratat med varken ”Micke” eller spelarna. Det är en fråga som får lyftas internt och tas upp när vi har möte nästa vecka. Det måste lugna ner sig först. Vi kommer prata om det på antingen måndag eller tisdag.

Kan uttalandena leda till att han får lämna sitt tränaruppdrag?

– Jag vill inte säga något om hans framtid. Vi måste diskutera det tillsammans i föreningen och det är inget som jag styr över på egen hand. Det ska tas gemensamma beslut.

Har bett domarna om ursäkt

På lördagsmorgonen tog VIBK:s ordförande Edvardsson kontakt med domarna där han bad om ursäkt. 

– När jag vaknade i morse och såg era artiklar från gårdagens match så skickade jag ett sms till båda domarna.

Vad skrev du?

– Att vi ber om ursäkt för de uttalanden som gjordes efter matchen i går kväll. Det är olyckligt men skett är skett. Vi får försöka göra så gott det går efteråt. Ibland är det frustrerat och för vår del har inte resultaten gått vår väg under ett antal matcher. I går kväll blev det lite tokigt. Men sån är idrotten, det vet vi alla. 

Är det okej att som tränare i VIBK säga att man vill slå någon på käften?

– Nej, det är olyckligt och verkligen inget som man ska säga. Det är dumt. 

"Får bli en mangling"

Det har varit en turbulent tid för VIBK efter jul och nyår då de har tappat kontakten med topplagen och gjort skifte på tränarsidan. Fredagens match mot Slätafly var Micael Nilssons andra match i båset. 

– Det har varit ganska mycket den senaste tiden med tränaravhopp, nya tränare, spelare som vill mycket och en del som inte vill något. Men det är väl så föreningslivet är och det är tråkigt att han uttrycker sig så. Det får bli en mangling för att reda ut det hela. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: