Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIBK byter målvakt – så ska bortaspelet förbättras

Unge Ludwig Strömsten får chansen i Vimmerbys bortamatch mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK byter målvakt – så ska bortaspelet förbättras

Vimmerby IBK fick en kanonstart på säsongen med 11-6 hemma mot Gränna. Inför dagens match mot Nybro väljer Michael Elmér att byta målvakt. Unge Ludwig Strömsten får chansen.
– Vi har två jämbördiga målvakter och jag vill ha igång båda, säger Elmér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Patrik ”Bobby” Karlsson vaktade kassen i premiären. I kväll får alltså den betydligt yngre Ludwig Strömsten chansen när Vimmerby åker till Nybro.

– Det är den rockaden vi gör. Den ena är född på 80-talet och den andra på 90-talet så det är minst tio års erfarenhet som skiljer. Båda har haft en bra träningsvecka, men det är viktigt att ha två målvakter igång. De är jämbördiga i mina ögon och sedan kan alla ha en bra mindre bra kväll.

 "Spelar lite oortodoxt"

Elmér ser Nybro som ett smålurigt motstånd och laget vann sin premiär.

– De spelar lite oortodoxt i försvarsspelet. De kör 2-2-1 och går med en tydlig topp och spelar lite mer man-man. Det ställer lite andra utmaningar på oss. De bryter mönstret och vi måste ha tydligare kommunikation, det kanske inte är lika öppna löpvägar. Står det spelare där det inte brukar göra det måste vi anpassa oss till det.

"Det är blåstället på"

Vimmerby är känt som ett urstarkt hemmalag. Om man kan förbättra bortaspelet i år återstår att se.

– Jag tror det handlar om självförtroende och att man pratar om att det brukar vara på ett eller annat sätt. Vi behöver inte spela vackert eller bländande i kväll, utan det är blåstället på och vi ska kriga hem så många poäng vi kan. Det behöver inte vara vackert. Det är få lag som spelar på samma sätt hemma och borta och vi måste ha ett bortaspel och ett hemmaspel. För vår det handlar det om att vi kommer vara mer noggranna med att värdera bollen. Vi ska inte gå på varje chans utan ha tålamod.

Utöver målvaktsbytet spelar Vimmerby på exakt samma sätt som i premiären.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: