Annons:

Sök

Annons:

VIBK-förstärkningar både på och vid sidan av planen i kväll

Tränaren Michael Elmér och hans Vimmerby IBK, tvåa i tabellen, tar i kväll emot Gnosjö hemma i innebandytvåan. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK-förstärkningar både på och vid sidan av planen i kväll

En tempostark och grinig torsdagsträning, plus rykten om en förstärkt hemmaklack. Gissa om VIBK-tränaren Michael Elmér ser fram emot fredagskvällens hemmamatch mot Gnosjö?
– Precis den känslan man vill ha, säger han.

Annons:

Vimmerby IBK:s herrar har inlett innebandyns division 2-säsongen starkt. Tabelltvåan har fem segrar på de sex första omgångarna och en målskillnad på plus 23 mål.

I kväll väntar hemmamatch mot nian Gnosjö, som visserligen bara tagit fem poäng, men fyra av dem har kommit i de två senaste matcherna.

Fokus på rätt saker

– Jag tittar inte så mycket på motståndarna, utan vi går för att spela vårt spel. Det är en ny uppgift nu och vi måste leverera i 60 minuter, då har vi god chans till tre poäng. Det handlar om att ha fokus på rätt saker i hela matchen, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

– I all utveckling vill man vara längre fram än man är, annars kan man bygga frustration. Även om det inte är någon stor fråga i laget, så gäller det även oss. Vi sätter försvarsspelet kanonbra på träning, samtidigt som vi har poängkungar i fyra kedjor som blir frustrerade när de blir nedplockade. Men jag ser ju hellre att 20 minuters spel på träning slutar 1-1 än 7-6, säger Elmér.

 

I matchen mot Gnosjö kommer Patrik ”Bobby" Karlsson att vakta målet, och det är redan nu klart att Ludwig Strömsten får förtroendet i nästa match, Nässjö borta på torsdag.

Melwin Hemmingsson är tillbaka efter halsont och feber, men börjar på bänken. Det gör också Jonas Elofsson.

Som tränare måste det kännas ganska okej att ha ett sådant sparkapital tillgodo?

– Verkligen. De som spelar ska känna sig pressade och jagade, samtidigt som det är en stor fjäder i hatten att det är de som är på planen och inte Melvin och Jonas. Vi har stor bredd i truppen och det är en härlig känsla.

Och det pratas om stort stöd från klacken?

– Ja, de ska vara igång ett 20-tal, plus att det ryktas om lite förstärkning. Vi är taggade och ser fram emot matchen enormt mycket – det hopas jag att Vimmerbypubliken också gör, avslutar Michael Elmér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: