Annons:

Sök

Annons:

Avancemanget kan bli helt klart i afton:

Vimmerby IBK kan kröna sin starka säsong med uppflyttning till division 1 i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Avancemanget kan bli helt klart i afton: "Tankar som man inte umgås med"

Vimmerby IBK:s dröm om division 1 håller på att slå in. Vid seger mot tokjumbon Nässjö IBF är det efterlängtade avancemanget klart. 
– Det är väl tankar som man egentligen inte umgås med, säger tränaren Michael Elmér. 

Annons:

Ni har läst det tidigare och ni får läsa det igen. Vimmerby IBK har stått för en mycket stark säsong i division 2 och är nu en match från att säkra uppflyttningen till division 1 efter otaliga försök de senaste säsongerna. 

Med tolv poäng kvar att spela om ligger VIBK elva poäng före jagande Ingelstad och det är med andra ord mycket som talar för att VIBK ska förvalta det gyllene läget med glädjescener. Troligtvis redan i kvällens hemmamatch mot Nässjö, som ligger tvärsist med två segrar på 18 försök.   

– Jag försöker trycka bort tankarna med att allt kan bli klart i morgon (läs i kväll). Vi har kört en bra träningsvecka med beeptest och tabatta på måndagsträningen, ett hårt pass på gymmet med rörlighet i fokus på tisdagen och ett förberedelsepass på torsdagen. Vi vill förbereda oss på att göra en riktigt bra match mot Nässjö. Alla som har någon form av koll på tabellen vet att segern innebär att vi är klara för division 1 men vi måste gå ut på planen och prestera, Nässjö har ett litet halmstrå kvar men förlorar de så är de klara för division 3, säger Michael Elmér. 

Finns det en rädsla för att jinxa uppflyttningen?

– Det är klart att det finns röster, framför allt kring laget, som pratar om vad som ska hända och ske men vi i truppen fokuserar bara på att vi ska göra nästa träning och därefter gör vi nästa match. Om du frågar idrottsmän rent generellt så pratar man i termer om att man vet att man måste göra sin prestation men någon form av jinx finns det väl i all idrott och att man inte vill ta ut något i förskott. Alla idrottsmän måste i grunden tro på det man gör och vi vill jobba med positiva bilder i spelarnas huvuden, säger Elmér. 

Kan vinna serien

VIBK hoppas kunna avancera till division 1 inför storpublik i kvällens hemmamatch mot Nässjö. 

– VIBK:s motto har hela säsongen varit att spela en glädjefylld och offensiv innebandy där vi har skruvat upp det defensiva ansvaret. Vi bjuder på en positiv idrottsupplevelse när vi i våra bästa stunder spelar som bäst, det är det jag önskar att så många som möjligt av Vimmerbyborna får uppleva. Vi hoppas på att vi får ett så stort tryck och intresse som möjligt. 

VIBK har inför avslutningen chansen att vinna serien då CL98 bara ligger en poäng före i tabelltoppen. 

– Det mesta talar för att vi får vara med i racet om seriesegern och det är vårt mål som vi kommer hålla. Vi ska ta tre poäng mot Nässjö. Gör vi inte det så kommer vi vara borta från racet om seriesegern. 

Fem spelare tillbaka i truppen

Lagkaptenen Johan Carlsson och rutinerade Jonas Elofsson saknades i segermatchen mot Gnosjö. Nu är den viktiga duon tillbaka på planen. 

– Det finns mycket som talar för att de spelar från start. Om ”JC” känner av sin skada så kommer vi inte riskera något utifrån att hälsan är viktigare än hälsan. 

Även Mattias Zeilon och Kevin Hultman, som spelade med VIBK:s reserver mot Westervik senast, och Melvin Hemmingsson finns med i truppen och börjar på bänken. Det gör även Ludwig Strömsten, vilket innebär att Patrik Karlsson vaktar målburen. 

Fakta

VIBK:s lag mot Nässjö:

Målvakt: Patrik Karlsson (Ludwig Strömsten)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Hampus Carlsson – Albin Alfonsson, Victor Wall, Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Jens Lidesjö – John Pettersson, Jonas Elofsson, Elias Trawtschenko

Tredjefemman: Hampus Svensson Starkenberg, Johan Carlsson d.y – Jack Fridh, Sebastian Elmér, Jesper Nilsson

Extraspelare: Melwin Hemmingsson, Mattias Zeilon, Kevin Hultman

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: