Annons:

Sök

Annons:

VIBK jublar efter Victor Walls avgörande. Foto: Simon Henriksson

Wall blev stor hjälte i förlängningen: "Var jag inte värd"

Vimmerby IBK såg slaget ut. Men det var man inte. Efter en sanslös vändning avgjorde Victor Wall i en dramatisk förlängning.
– Vi sätter oss i en svår sits men lyckas lösa det, säger matchhjälten efter 9-8-segern.

Annons:

Det borde nästan börja forskas på Vimmerby IBK:s sena och imponerande vändningar. Det känns som att det inte spelar någon roll vad det står på tavlan – det går aldrig att räkna ut VIBK i hemmahallen.

Ännu en kväll svarade Vimmerby för en mäktig upphämtning och visade råstark mentalitet. 5-8 blev 8-8 i den sista perioden och efter ett avklarat boxplay i förlängningen frälste Victor Wall VIBK med ett 9-8-mål i förlängningen. 

– Klassiskt kan man väl kalla det. Vi sätter oss i en svår sits men lyckas lösa det. Det hade varit skönare med tre poäng, säger Wall strax efter matchen. 

Vad säger du om avgörandet?

– Det var riktigt skönt, men jag var inte värd det. Jag gjorde ingen bra match, men att få två poäng här kan bli väldigt viktigt. Skönt att behålla segersviten intakt här hemma också. 

"Får bra momentum"

Det är onekligen svårt att inte väga in den psykologiska biten. Efter ett uselt fem mot tre-spel gjorde gästande Linköping 8-5 när man blivit fyra spelare på planen igen. Då hade drygt halva den tredje perioden spelats – och Vimmerby såg och var delvis ett slaget lag.

Albin Westergrens 6-8-reducering 34 sekunder senare vände allt. Vimmerby gjorde 7-8 två minuter senare och 8-8 efter ytterligare någon minut. 

– Vi får bra momentum där, det var likadant mot Hovslätt. Vi peppar och eldar på varandra, vilket vi inte gör under övriga delar av matchen. Det blir en väldigt stor skillnad. Man eldar på varandra, det blir aggressivt och man vill mer. 

Vad tänker du när de får 8-5 i boxplay?

– Det kändes som att det är så det har varit för oss. Klart att det blir lite uppgivet. Vi måste höja oss på alla nivåer, både i boxplay, powerplay och i själva spelet. Vi får inte slappna av som vi gör. 

"Tjatar på"

Vimmerby fick också en mardrömsstart i förlängningen. Eller innan den ens hann börja, rättare sagt. VIBK-bänken tjatade till sig en tvåminutersutvisning som Johan "JC" Carlsson fick sitta av. 

– Vi har haft de här domarna innan och vet att det inte går att diskutera med dem, så jag förstår inte varför vi gör det. Vi tjatar på och tjatar på och då blir det en snackutvisning. Den är onödig, men vi tar den på rätt sätt. 

Bara minuten efter att VIBK blivit fulltaligt kunde Victor Wall alltså avgöra för hemmalaget. 

– Den här vändningen kan bli jätteviktig. Vi ser att vi är med och det är egentligen bara mot Ledberg vi varit helt under isen. Vi måste hitta en jämnare nivå, så kommer det lösa sig. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: