Annons:

Sök

Annons:

Upplagt för god publiktillströmning i rivalderbyt – VH och Tranås slåss i varsin ände av tabellen

Vimmerby Hockey toppar Hockeyettan Södra och ett skadeskjutet Tranås AIF ligger sist efter fyra omgångar. I kväll ställs rivalerna mot varandra i Vimmerby ishall. Foto: Ossian Mathiasson

Upplagt för god publiktillströmning i rivalderbyt – VH och Tranås slåss i varsin ände av tabellen

Vimmerby Hockey har plockat poäng i de fyra första matcherna. I kväll är det dags för derby hemma mot den skadeskjutna jumbon Tranås AIF. 
– Det vore kul med extra tryck på läktarna. På en fredag kan folk släppa loss, säger VH-tränaren Staffan Lundh. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fredagsmatch hemma mot rivalen Tranås AIF gör att det på förhand är upplagt för dramatik, härlig stämning och publikfest i Vimmerby ishall. 

Rivalerna har etablerat sig i varsin ände av Hockeyettan-tabellen så här i säsongsupptakten. Vimmerby är just nu i serieledning med nio poäng och bättre målskillnad än Nybro medan Tranås ligger sist i tabellen efter att ha tagit sina tre poäng i bortamatchen mot Dalen för en dryg vecka sedan. 

Vimmerby vann med 3–2 efter förlängning mot Kallinge/Ronneby på onsdagen och körde ett återhämtningspass på torsdagseftermiddagen för att samla ny kraft inför dagens derbyfight.

– Vi har förberett oss på hur det kan se ut mot Tranås, säger Staffan Lundh. 

Vad förväntar du dig för matchbild mot Tranås?

– Jag vet inte om jag förväntar mig någon större skillnad vad gäller matchbild utan vi förutsätter alltid att det blir hårda matcher. Nummer ett för oss är vara beredda på kamperna och vinna dem ute på isen. En viss skicklighetsgrad ska också till för att lösa spelet som gör att man gör lite mål, säger Lundh. 

Många skadade backar i Tranås

Vimmerby har plockat poäng i alla fyra seriematcher den här säsongen och Lundh hoppas att sviten är intakt efter 60 minuters hockey i kväll. 

– Vi har ett lag som är skickligt och jobbar hårt så vi har ingredienserna som gör att vi skulle kunna vinna varenda match. Sedan kommer vi inte göra det på grund av att vi har en motståndare som någon gång emellanåt gör sakerna lite bättre. Vi går in till varje match med vetenskapen om att vi kan vinna, säger han. 

Tranås dras med skador på många spelare, framför allt på backsidan, och skriver på sin hemsida att de inte namnger de spelare som saknas inför respektive match. 

I senaste matchen mot Kalmar HC, förlust med 3–7, kom Tranås till spel med fyra ordinarie backar och två inlånade backar från IK Oskarshamns J20-lag. 

– Jag har inte lagt så mycket krut i deras problematik. Som vi gör med alla motståndare har vi tittat på hur de spelar i sitt powerplay och boxplay och vi har försökt upplysa spelarna om motståndarlagets grundspel. De har hamnat i en prekär situation med många skadade spelare redan på försäsongen så det är klart att det inte har rullat på som de har velat. Det är inte bara att man får lite ont om folk till matcherna utan det blir också väldigt mycket i själva träningen som blir lidande. 

Christoffersson tillbaka mellan stolparna

Staffan Lundh utgår från att det blir en tuff och kampfylld match. 

– Vi ser att de har tagit någon seger och var med ganska länge i Nybromatchen så det är tålamod som kommer krävas från vår sida. 

Robin Christoffersson är tillbaka i kassen efter att ha vaktat båsdörren mot KRIF. Hugo Enock saknas på backsidan och centern Tatu Kokkolas medverkan är osäker på grund av sjukdomskänningar. Olle Söderlund är med i matchtruppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: