STORKLUBBEN KÖRDE ÖVER VIRSERUM I KVALET

Jacob Axelssons Virserum fick som väntat svårt mot storklubben Vita Hästen. Foto: Arkivbild

Hockeyallsvenskan förra säsongen. I kväll var Vita Hästen i Virserum. Kunde VSGF störa? Nej, inte direkt. Norrköpingsklubben vann med hela 8-0 inför 332 åskådare.

Virserums SGF åkte på en tung 1-7-förlust i premiären av kvalserien borta mot Skillingaryds IK. På onsdagskvällen väntade årets match i Virserum när storklubben Vita Hästen, så sent som förra säsongen i Hockeyallsvenskan, kom på besök.

VSGF fick redan efter fem minuter chansen i powerplay, men lyckades inte spräcka målnollan. Det skulle i stället bli några riktigt jobbiga minuter i mitten av perioden.

Johan Rehme satte 1-0 för gästerna efter drygt tio minuter. Inte ens en minut senare satte rutinerade Gustaf Gardell 2-0 för bortalaget. Knappt en minut senare kom också Hästens tredje mål genom David Ojamäe.

Skottstatistiken i den första blev 8-13.

Målen fortsatte

Virserum höll sedan 0-3 halva den andra perioden, men sedan kunde Anton Kellman sätta Hästens fjärde balja för dagen. Då var det spel fem mot fyra. Nästa gång Vita Hästen fick powerplay small det också. Filip Stensson satte 0-5.

Skotten vanns av gästerna med 13-5.

Om Virserum hade något hopp kvar om en jätteskräll dog det snabbt i tredje. Gustaf Gardell satte 6-0 för bortalaget och några minuter senare gjorde Simon Agebrink matchens sjunde mål.

I slutminuterna fastställde Victor Lindman slutresultatet till 8-0 för storklubben.

Samtidigt vann Göteborgs IK med hela 8-1 mot Skillingaryds IK och VSGF:s position i kvalserien är nu väldigt tuff.