Annons:

Sök

Annons:

Sylvegård skrev historia med VH:

Hampus Sylvegård har fört Vimmerby Hockey till klubbens första kvalserie mot Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård skrev historia med VH: "Vi kan mer och har mer"

Historia skrevs i Ljungby onsdagen den 20 mars. Vimmerby Hockey har kvalificerat sig för kvalserien mot Hockeyallsvenskan för första gången. 
– Oerhört jävla skönt, säger en lättad och lycklig Hampus Sylvegård. 

Annons:

Efter flera år av suckar, tårar och sänkta huvuden efter att ha missat kvalserien får nu Vimmerby Hockey skrika ut sin glädje över att det blir spel i en kvalserie med start på påskafton. 

Troja/Ljungby slogs ut i tre raka matcher och avgörandet ägde rum i Ljungby Arena på onsdagskvällen. VH vände 0–1 till 2–1 i andra perioden och 3–1 i tom kasse blev det definitiva avgörandet. 

Vilda glädjescener utbröt på isen, på bortasektionen och i båset i samband med 3–1-målet. 

– Då känner man bara en stor lättnad över att vi lyckades. Det är bara glädje, så skönt. Det har varit en jämn matchserie och jag tycker att laget har spelat oerhört bra. Spelmässigt har det varit jämnt, men vi har hittat något sätt att vinna matcherna på. Som jag har sagt hela tiden, det är något speciellt med den här gruppen. Vi har haft tålamod i spelet och till sist får vi utdelning. Det går lite emot oss när de gör 1–0 i andra perioden, men jag tycker att vi har bra momentum innan dess. Vi städar av tredje perioden riktigt bra och de har ingen bra målchans, säger Hampus Sylvegård. 

"Vi kan mer och har mer"

Sylvegård är inne på sitt andra år i Vimmerby och fick vara med om fjolårets blytunga sorti i den femte och direkt avgörande matchen mot Nybro Vikings. Flera spelare i laget har varit med om känslomässiga uttåg under årens lopp. 

Nu kan de glömma sorgerna eftersom kvalseriedrömmen har gått i uppfyllelse. 

– Vi har vissa spelare som har varit med otroligt länge och kämpat i otroligt många år för detta. Det är så himla roligt att se glädjen hos dem, men även glädjen hos alla andra. Man ser hur mycket det betyder för alla. Jag vet inte hur många gånger Vimmerby har åkt ut på målsnöret. Jag var med förra året och tyckte att det var otroligt tufft. Nu står man här som vinnare istället och känner glädje och kanske lite lättnad också. Jag känner samtidigt att vi kan mer. Vi har mer och den här chansen ska vi inte kasta bort, säger Sylvegård. 

Att gå till kvalserien är vad Vimmerby har haft som huvudsakligt mål.

– Sedan vi träffas i augusti har vi haft ett tydligt mål om att vi vill ta oss till kvalserien i år. Det är en homogen grupp och vi har otroligt kul tillsammans samtidigt som vi ställer höga krav på oss själva. 

"Blir fel om man inte njuter"

Efter firandet på isen, tillsammans med de tillresta supportrarna, och inne i omklädningsrummet var det en lugn och avslappnad stämning i VH-lägret. 

– Vi är jättenöjda och självklart ska vi njuta. Jag önskar att man hade haft med sig något för att fira. Vi tog inget på förhand och kände inte att det var säkert. 

Vimmerby ska fira kvalserieavancemanget på något sätt. 

– Man måste fira, det blir fel om man inte njuter och visar glädje när det går bra. Vi har ändå skrivit historia här idag. Det är något som vi ska fira, hur jag vet inte. 

Vad har du för tankar kring era chanser i kvalserien?

– Det har jag inte hunnit tänka på, det har varit fullt fokus på den här matchserien och man blir ganska tömd på energi nu när man har landat. Vi har sett över säsongen sett att vi kan gå på alla lag och det ser jag stora chanser till i kvalserien. Först ska vi njuta. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: