Annons:

Sök

Annons:

VH får fira påsk i Norrland: ”Underbart med roadtrip

Vimmerby Hockey får dra på sig bortatröjan två gånger i rad när kvalserien mot Hockeyallsvenskan drar igång under påskhelgen. Foto: Ossian Mathiasson

VH får fira påsk i Norrland: ”Underbart med roadtrip"

Vimmerby Hockeys kvalserieäventyr inleds med dubbla matcher i Norrland i påsk.
– Underbart att få åka iväg på en roadtrip med laget direkt, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Spelschemat för kvalserien till Hockeyallsvenskan är klart. Vimmerby Hockey inleder borta mot Piteå på påskafton och fortsätter sedan till Hudiksvall för match två på annandagen. 

Det betyder med andra ord att Vimmerby Hockey får inleda kvalserien med två matcher i Norrland, vilket tränaren Hampus Sylvegård ser fram emot.

– Jag personligen tycker att det ska bli kul och ser fram emot det. Den enda roadtripen vi har haft är egentligen borta mot Visby/Roma. Det som ska mindre kul är alla timmar i bussen under de närmaste dagarna, men om man tar väck det så tycker jag att det ska bli roligt att spendera mycket tid med laget, säger Hampus Sylvegård. 

Vimmerby Hockey kommer vara på resande fot under hela påskhelgen. 

– Vi har inte spikat hur resschemat och allt runt omkring kommer se ut. Det är något som vi sitter med just nu. Vi gör en grövre planering i dag och tar tag i alla detaljer i morgon, säger Sylvegård och fortsätter:

– Jag ser positivt på att vi kommer beta av de två längre bortamatcherna direkt för att sedan ha relativt nära till resterande bortamatcher. Det är skönt att ha de längre bortaresorna avklarade så tidigt som möjligt. Det hade varit värre om vi hade spelat hemmamatch en tisdag för att sedan spela borta mot Piteå eller Hudiksvall på torsdagen. Jag tycker att vårt spelschema ser bra ut. 

Bussresa till Norrland

VH kommer med största sannolikhet åka buss upp till Norrland. 

– Det är mitt i påskhelgen och priserna sticker när det är många som ska flyga. Vi har kollat lite lätt på flyg men inte hittat något som kan vara aktuellt. Det lutar åt att vi åker buss. 

Hur ser planeringen ut?

– Enligt vår planering kommer bussresan börja på långfredagen och vi kommer högst troligt stanna och sova i Umeå. Det är väl 12-13 timmar i buss om man åker tidigt och kommer fram på kvällen. Det krävs en hel del stopp för chauffören. Inget är helt hundra än, men det är något som vi kommer sätta oss och göra klart lite lätt i dag och sätta allting i morgon. 

Ny övernattning i Umeå

Tanken är att Vimmerby kommer åka ner till Umeå igen efter lördagens match för ny övernattning.

– Då har vi lite närmare till Hudiksvall. Vi kommer förmodligen förflytta oss inför matchen på måndag och bussa söderut på söndagen. Det är ändå fem timmar mellan Umeå och Hudiksvall och det blir lite för lång resa på matchdagen. Det är något som vi håller på och tittar på. Vi är hyfsat tidigt på det och det är därför jag inte riktigt kan ge alla detaljer. Vi håller med planeringen för att ge laget så bra förutsättningar som möjligt samtidigt som vi lägger in de ekonomiska aspekterna. 

Hur ser du på spelschemat på det stora hela?

– Det är roligt med en hel del lördagsmatcher. Vi har haft mycket folk på plats på lördagsmatcherna och det ser jag fram emot. 

Vad måste ni skruva på i ert spel?

– Vår styrka har varit defensiven och vi har släppt in lite mål i både Allettan och i semifinalserien mot Troja. Vi måste hitta nycklar till att göra fler mål och det tränar vi på under kommande dagarna. Vi för många matcher men skapar kanske inte tillräckligt många heta chanser för att göra mål.

Lindgren tillbaka i träning

Backen Elias Lindgren tränade på is idag. 

– Han var inte med i närkampsspelet, men jag räknar med honom till helgens match. 

Målvakten Scott Hector tränade också för fullt på måndagen. 

– Han är en liten bit ifrån för att kanske vara helt i matchform. 

Fakta

Vimmerby Hockeys spelprogram i kvalserien: 

30/3: Piteå–VH

1/4: Hudiksvall–VH

4/4: VH–Kristianstad

6/4: VH–Brödernas/Väsby

9/11: Halmstad–VH

11/4: VH–Piteå

13/4: VH–Hudiksvall

16/4: Kristianstad–VH

18/4: Brödernas/Väsby–VH

20/4: VH–Halmstad

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: