Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Lättnad i VH efter kommunens beslut: ”Det som görs nu blir rejält”

Vimmerby Hockey är naturligtvis nöjda med kommunens beslut om investering i ishallen. Foto: Ossian Mathiasson

Lättnad i VH efter kommunens beslut: ”Det som görs nu blir rejält”

Vimmerby kommun lägger drygt elva miljoner kronor för att göra Vimmerby ishall godkänd för spel i division ett. Det gläder VH-ordföranden Marcus Samuelsson.
– Det som görs nu blir rejält, sen finns det mer önskemål och behov, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tidigare i veckan tog en enig kommunstyrelse beslut om att det ska investeras drygt elva miljoner kronor i ishallen. Det handlar om att göra isytan större samt att få till godkänd och säker sarg samt glas.

– Det handlar om underhållning och anpassning till den värld som övriga Sverige lever i. Helt enkelt att vi ska få en acceptabel rink för såväl seniorer, juniorer som ungdomar. Det är klart att det känns jättepositivt, säger Marcus Samuelsson.

Fört en dialog

Vimmerby Hockey spelade på dispens från ishockeyförbundet den gångna säsongen. Klubben har under en längre tid haft en dialog med kommunen om läget och behoven.

– Vi har fört en dialog gällande vikten att få till det här. Det handlar inte om att ishallen går före något annat utan det här är bitar som skulle varit gjorda för länge sedan. Det känns bra att politikerna förstår att för att bibehålla den nivå klubben nu är på så måste det här göras. Men det finns också en säkerhetsaspekt för alla spelare i alla åldrar som använder isytan. 

”Ingen modern arena”

Marcus Samuelsson konstaterar också att det som görs nu är bara det mesta akuta.

– Det blir ingen modern arena bara för att detta görs. Men det som görs nu blir rejält när det gäller isyta och säkerheten för spelare. Sen finns det mer önskemål och behov. Samtidigt måste vi se helheten och att det är en längre process och så får vi se var vi landar i framtiden. Vi hoppas också att de pengar som avsatts nu ska kunna räcka för att skapa ett mindre omklädningsrum för hockeyspelande tjejer, säger Marcus Samuelsson.

Kan inte ge någon garanti

Ombyggnationen och upprustningen i ishallen kommer dock att kunna göras först sommaren 2019. Det innebär att Vimmerby Hockey måste få en ny dispens för att spela i Hockeyettan säsongen 2018/19.

– Jag har pratat med förbundet och de kan inte ge någon garanti. Men förutsatt att det nu blir en upprustning så är det klart att möjligheterna är större. Utan att föregå tävlingsnämndens beslut så tror förbundet att om det finns ett beslut kring renovering så tror de att vi kommer kunna beviljas en dispens, säger Marcus Samuelsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: