Annons:

Sök

Annons:

Oskar kommer hem med allsvensk rutin – ”Känner mer glädje här”

Oskar Carlsson är tillbaka i Vimmerby Hockey efter fyra allsvenska säsonger. Foto: Ossian Mathiasson

Oskar kommer hem med allsvensk rutin – ”Känner mer glädje här”

Senast Oskar Carlsson spelade i Vimmerby Hockey vräkte han in poäng från sin backposition. Nu är han hemma med allsvensk rutin i massor – och en starkare defensiv.
– Jag känner mer glädje här och Vimmerby har något väldigt bra på gång, säger Oskar Carlsson.

Säsongen 2012/13 gjorde Oskar Carlsson 29 poäng i Vimmerby Hockeys dress. Året efter blev det nästan lika många. Sedan lockade allsvenska BIK Karlskoga.

– Jag hade två riktigt bra år i Karlskoga, det gick väldigt bra där, säger Oskar Carlsson. 

Fick en nytändning

Poängproduktionen avstannade förvisso rejält, men Oskar Carlsson fick stort förtroende och utvecklade sitt defensiva spel rejält. Efter två säsonger i Karlskoga gick flyttlasset till Tingsryd för en säsong som Vimmerbykillen helst glömmer.

– Det är ju så att man vet vad man har, men aldrig vad man får. För min del blev det inte riktigt som det skulle i Tingsryd.

Efter bara en säsong gick flyttlasset hem till Vimmerby – för spel i Västerviks IK.

– Det blev en liten nytändning i Västervik och jag fick spela ganska mycket. Men jag kände ändå att jag ville tillbaka till Vimmerby.

Varför?

– Jag känner mer glädje här, det är roligare, och Vimmerby har något väldigt bra på gång. Jag känner att vi har chansen att ta ett stort steg den här säsongen. Vi har ett väldigt spännande lag med en bra mix, säger Oskar Carlsson.

Vill hitta självförtroendet

För Vimmerbypubliken är Oskar Carlsson känd som en offensiv back som gör mycket poäng. De fyra säsongerna i Allsvenskan har dock gjort honom till en mer defensiv spelare.

– Det är i den defensiva delen jag har utvecklats mest. Sen har jag ju spelat mot bra spelare hela tiden och då utvecklas man på många plan.

Har du samtidigt tappat din spets i offensiven?

– Tappat och tappat... Det blir lite att man tappar självförtroendet i den delen och offensivt spel handlar mycket om självförtroende. Jag hoppas kunna hitta tillbaka där den här säsongen.

”Ska vara ett topplag”

Vimmerby Hockey har i vanlig ordning haft stor omsättning på spelare, men Oskar Carlsson tror på en bra säsong.

– Vi ska vara ett topplag, absolut. Sen gäller det att ta en match i taget och vara 100 procent fokuserade varje gång vi spelar. Det är där vi missat lite i de två sista träningsmatcherna, det har saknats någon procent. Å andra sidan kan det vara lika bra att få en knäpp på näsan så vi vaknar till.

Att Oskar Carlsson ska vara en nyckelspelare i VH råder det ingen tvekan om.

– Jag tycker att jag har gjort en helt okej försäsong och att jag spelat stabilt bakåt. Sen har jag mer att plocka ut, speciellt offensivt.

Känner du press på dig att leverera poäng?

– Nej, jag känner ingen press att göra massa poäng. Däremot är det såklart roligt om poängen trillar in.

Har höjt kravbilden

Även på ledarsidan är det nytt i VH, där Phil Horsky tagit över efter Tobias Jahr.

– Jag tycker att Phil är väldigt bra, han har mycket bra idéer. Han har också höjt kravbilden ett par snäpp. Sen är han noggrann och lämnar ingenting åt slumpen. Det är mycket analyser på vad vi gör bra och dåligt och det är viktigt för att kunna ta nästa steg.

På söndag premiärspelar VH i Hockeyettan, hemma mot Dalen.

– Det blir en väldigt tuff match. Jag vet hur Dalen är, de kör hårt och det brukar vara ganska griniga matcher har jag hört. Jag tror att Dalen blir farliga i år så det är en bra förstamatch för oss. Vi ska sätta ned foten direkt, säger Oskar Carlsson.

Hur långt vågar du och laget sikta den här säsongen?

– Först och främst ska vi till Allettan, det är inget att sticka under stolen med. Kan vi hålla huvudet högt och komma till jobbet varje dag kan det bära riktigt långt.

Hur långt?

– Det är svårt att säga, men det är klart att vi siktar på kvalserien. Vi har alla möjligheter att ta oss dit om vi gör det jobb som krävs, säger Oskar Carlsson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: