Annons:

Sök

Annons:

Rydén utmanar Stålberg om platsen i kassen: ”Inspirerar varandra”

Jonathan Stålberg och Tomas Rydén gör upp om platsen i Vimmerby Hockeys kasse. Foto: Ossian Mathiasson

Rydén utmanar Stålberg om platsen i kassen: ”Inspirerar varandra”

Jonathan Stålberg eller Tomas Rydén. Det lär vara en ständigt återkommande fråga när Vimmerby Hockeys tränarstab ska ta ut laget den här säsongen.
– Jag ser ingen nackdel med att vi båda är så bra som vi är. Vi inspirerar varandra, säger Tomas Rydén.

Annons:

Förra året var det Jonathan Stålberg och Johan Kallio som delade på målvaktspositionen i Vimmerby Hockey. Nu är Kallio borta och ersatt av Tomas Rydén. Känslan är att VH har ett starkare målvaktspar i år och att det kommer vara osäkert vem som ska stå från match till match. Det innebär också att konkurrensen kommer att bli stenhård.

– Jag tycker att Vimmerby besitter en jättehög och bra målvaktsbesättning. Jag och Jonathan har klickat jättebra och vi pushar varandra. Det blir en tävling mellan oss och det gör att vi båda spelar så bra som vi har gjort. Vi inspirerar varandra till att göra bättre prestationer hela tiden, säger Tomas Rydén.

Ser du något negativt med en sådan situation?

– Nej, jag kan inte se något negativt med det. Det är bara positivt. Båda är här för att vinna matcher åt vårt lag. Sen är det klart att man vill stå varje match, men jag tycker att det känns väldigt bra hittills.

Starkt defensivt spel

Tomas Rydén kommer närmast från fyra säsonger i Köping. Förra säsongen noterade han en hög räddningsprocent trots problem med ett knä.

– Jag fick en spricka i ett knä, men det har läkt bra och jag känner inget av det nu. Det var en bra säsong för min del och jag har försökt att ta med mig så mycket minnen och känslor från den som möjligt in till den här säsongen.

I VH har han imponerat under försäsongen, där han delat på målvaktsuppdraget med Jonathan Stålberg.

– Jag tycker att jag har gjort det bra. Jag har känt mig lugn och vi har spelat ett jättebra defensivt spel. Utan mina försvarare hade jag inte varit något.

Bra känsla

Tomas Rydén beskriver sig som en målvakt som vill sprida ett lugn omkring sig.

– Jag vill styra och ställa där bak och förmedla ett lugn till utespelarna så att de känner sig trygga i egen zon.

Hur långt tror du att den här upplagan av Vimmerby kan räcka?

– Jag har en väldigt bra känsla för det här laget. Alla köper den roll de får och där får jag ge kredd till tränarna. Vi har bra chanser att gå långt.

På söndag spelar Vimmerby hemma mot Dalen i seriepremiären i Hockeyettan. Vem som kommer att vakta kassen då är inte spikat.

– Vi har inte fått veta vem som ska stå, det blir nog först på lördag. Nu gäller det att göra sitt bästa på träningarna och får man chansen handlar det om att ta den, säger Tomas Rydén.

 

Tidigare artiklar inför Vimmerby Hockeys premiär:

* Oskar kommer hem med allsvensk rutin – "Känner mer glädje här"

* Med Phil vid rodret ökar kraven i VH: "Där går det inte att förhandla"

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: